Vectra B Tc (Antipatinaj)

u_özdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.Bu vectra blerde Tc düğmesine basıp ışık sürekli yanınca mı antipatinaj aktif oluyor yoksa ışık sönük olunca mı aktif oluyor.Bugün karda kaldım aklıma gelmedi denemek.

tc lambası yandığında devre dışı, yanmıyorsa devrede.

karda devre dışı bırakın ayrıca, yani yansın.

tc düğmesine basınca yanar, o zaman devredışı.
devrede iken özellikle kaygan zeminlerde sert gaza basışlarda yanıp sönerse patinajı önlüyor demektir, yani devrede ve çalışıyor.
asıl karda vb. kaygaz zeminlerde devrede olması gerekir. zaten otomatik şanzuman ve kar modu olan araçlarda, araç patinaj yapmasın diye aracı 3. viteste kaldırır.

Dostlarım, karda TC devrede iken stop etme olasılığı var. Zaten yanlış hatırlamıyorsam aracın el kitapçığında da karlı ve buzlu zeminlerde kapatılmasını tavsiye ediyor.

3 gündür ankarada TC kapalı sürüyorum.

Dostlarım, karda TC devrede iken stop etme olasılığı var. Zaten yanlış hatırlamıyorsam aracın el kitapçığında da karlı ve buzlu zeminlerde kapatılmasını tavsiye ediyor.

3 gündür ankarada TC kapalı sürüyorum.

Kitapçığında zincir takacaksanız TC yi devre dışı bırakın diyor.

tc devre dışı oldugunda abs devre dısıkalırmı? öyle bir şey derde!

Hayır, ABS devre dışı kalmıyor.

Özellikle karlı bir bölgeye park ettiğinizde ve çıkmak isterseniz TC kapatmadan ve patinajsız çıkamıyorsunuz. Vectradaki TC sadece gaz kesiyor çünkü, patinaj yapan tekeri frenlemiyor.

Geri