vectra b sonradan yol bilgisayarı uygulaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2-ekranı değiştirmekle bitmiyor zaten ama bazı sensörler olmadığı için(yağ veya silecek suyu sensörü) onları şase yapıp etkisiz hale getiriyorsunuz. onun dışında bir kaç tane fazladan kablo takmanız lazım.
Benim demek istediğim iş ekranda bitmiyor. Ekrandan ziyade sizin ECU da programlama değişikliği yapıp o ekrana yol bilgisayarı çıktılarını göndermeniz lazım. GLS ile CD nin ECU larını karşılaştırabilirseniz daha net sonuç elde edersiniz.

Yol bilgisayarını kursanız bile kontrol tuşları olmayacak. Bu da bir sorun. Ekranda gösterilecek bilgiyi nasıl seçeceksiniz? O iş için de çıkma bir yol bilgisayarı kontrol kolu almanız gerekebilir.

Bir önceki mesajımda gönderdiğim aleti görene kadar ben bu işin tamamen imkansız olduğunu düşünüyordum. Demek ki o zaman yanılmışım, şimdi de yanılıyor olabilirim. Umarım yanılyorumdur :)

1.si ecular aynı
2. silecek kolunu alma sebebimiz zaten kontrol tuşları
3.su bunu yapan arkadaşım var ondan yardım aldım bakalım nasıl olacak malzemeleri toplayınca yapmaya başlayacağım

parçaları arıyorum şu anda. uygun fiyata parça almam için beklemem gerekecek sanırım ama şimdilik sorun değil yapılırkende foto çekerim unutmazsam

neden mümkün olmadığını anlatır mısın? kablolar aynı. beyinler zaten aynı. belki bende bir iki tane sensör yoktur onlarda olmasın ben sadece kmde kaç litre yaktığını merak ediyorum zaten.
Bende istiyordum ama serviste olamayacağını söylediler.

bana da servisde olamayacağını sölediler ama yapan arkadaşım var. servisdekiler bunu bilmiyorlardır büyük ihtimal. yalnız bu uygulamayı yaptığımızda silecek suyu sensörü gibi bence gereksiz şeyler çalışmıyor sadece yakıt ile ilgili bilgiler çalışıyor. dier sensörleride çalıştırabilirsiniz ama çok fazla işçilik gerektirir.

bana da servisde olamayacağını sölediler ama yapan arkadaşım var. servisdekiler bunu bilmiyorlardır büyük ihtimal. yalnız bu uygulamayı yaptığımızda silecek suyu sensörü gibi bence gereksiz şeyler çalışmıyor sadece yakıt ile ilgili bilgiler çalışıyor. dier sensörleride çalıştırabilirsiniz ama çok fazla işçilik gerektirir.
Can işşallah bu işten anlının akıyla çıkarsın. Yap şu işi kardeşim. Yapamayanlar utansın. Belki faydam olur diye bir fikir vereyim. Amacımız sadece aracın anlık / ortalama tüketim miktarlarını öğrenmek olduğuna göre ayrı bir ekran kullanmak daha kolay olabilirmi? ( hani ilave dijital saatler gibi )

İtiraf etmek gerekirse arabamı çok sevmeme karşın bilgisayarının olmaması benide rahatsız ediyor hatta zaman zaman utanıyorum. Şimdi bana ve benim gibi olanlara yeni bir umut kapısı açıldı. Umarım herşey yolunda gider ve muvaffak olursun. Takip edeceğim kolay gelsin

savaş abicim senin sölediğin sistem çok daha zor bir sistem. ben farklı bir ekran tanıtmayacağım zaten. ekran tanıtma diye bir olay yok. ekranın içinde ekrandan başka bilgileri okuyan bir chipi de mevcut onun için gerekli olan tek şey ekran ve ekrana bilgi sağlayacak sensörler. ben olmayan sensörleri şase yaparak varmış ve sağlam çalışıyormuş gibi göstereceğim. yakıt bilgilerini de ekranın kendi içindeki chipden yorumluyor sanıyorum orasını tam olarak bilmiyorum. şu anda ingilterede bu işi yapmış olan arkadaşla yazışmaktayım ve işin inceliklerini soruyorum. eğer ingilizce metini isteyen olursa buraya kopyalayabilirim.

1 ay daha zamanı var snaırım. şu anda arkadaşıma söledim parça arıyor gelmeside nerden baksanız 15-20 gün sürer rahat 1 ayı var daha bu işlemin :) zaten fiyat çok çıkarsa vazgeçebilirim yapmaktan.

1 ay daha zamanı var snaırım. şu anda arkadaşıma söledim parça arıyor gelmeside nerden baksanız 15-20 gün sürer rahat 1 ayı var daha bu işlemin :) zaten fiyat çok çıkarsa vazgeçebilirim yapmaktan.

Yapılabilirliği varsa benimle paylaşırmısın fiyat önemli değil ayrıca ingilizce döküman varsa incelemek isterim. Araştırıp yapalım bu işi.

Geri