vectra b sonradan yol bilgisayarı uygulaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"cance" fikrin çok hoşuma gitti. Yalnız bilgisi olan ve çözüm bulan tecrübeli arkadaşlar mutlaka vardır onların yardımları olmadan biyere varacağımızı zannetmiyorum. Fikrinize destek veriyor tecrübeli arkadaşların derin bilgilerinden faydalanmak istiyoruz...

Peugeot 307 lerde sadece silecek kolu değiştirildiğinde ekran yol bilgisayarı özelliği kazanıyor denilmekte. Elbette birde format atmak gerekiyor. Keşke bizimkilerde de böyle olsaydı.

format attırması kolay yaw teche bağlarız. ebayda da set olarak satılıyor silecek kolu ve ekran toplamda da 100 lira civarı bir fiyatı var bence çok uygun eğer oluyorsa alıp deneyebilirim. elektrik ustası arkadaşlar ne diorsunuz olur mu böle bir işlem?

sensör olmadan bilgileri nerden alacak yol bilgisayarı. keşke olsada yasak.

kmde ki yakıt ölçümünü aldığı sensör zaten üstünde olması lazım çünkü benim bildiğim ne kadar yakıt yaktığı falan beyinde zaten işleniyor ona göre yakıt gidior o zaman ölçüp yolluyor demek. eğer ölçüp yolluyorsa da yazabilir ne kadar yaktığını. ama su bitti veya ampül patlak diye yazması zor onlar için sensör lazım.

güncel arkadaşlar yardımcı olcak olan?

Tech 2 de aracınızı seçerken direk 98 Model Vectra-b
diyemi seçiyorsunuz,

Yoksa Vectra GLS falanı da seçiyormusunuz.
Eğer GLS CD falan diye de seçiliyorsa yazılım farkı var demektir, ilk önce yazılımı düzeltmek lazım...
Benim bildiğim mesela VectraCD lerde kumandadan cam kapatma ayarlanabiliyorken, GLS lerde bu mümkün olmuyor.

Yani bir yazılım farkı var diye hatırlıyorum...

Yazılımı CD nin yazılımına çevirmek mümkün olur mu bu aşamada onu araştırmak lazım ama, saçmalayabilir de, farlı chip leri olabilir içinde...
onun dışında da sensörler sorunu zaten olacaktır, diğer bilgilere ulaşmaya çalışıp hata alınca yol bilgisayarı ne kadar uzun ömürlü ve sağlıklı olur soru işareti... :]

Biraz sancılı birsüreç olur bence,

Bu konuyu Opel Team den Mustafa Usta ile bir görüşün bence telefonla :=)

güzel bir fikir keşke katkım olsaydı ama ben bu konulara tamamen yabancıym...

opel teamden mustafanın sizde tel numarası var mı? varsa arayayım ben

can anladığım kadaıyla msnde konuştuktan sora hemen açmışsın konuyu dediğin gibi olmaması için bir neden yok ama bence yakınlarında tanıdığın bir cd sahibi varsa sök onun lcd ekranını tak dene olumluysa satın al bu arada ekranı satın alma şansımız varmı.? tamir ettim kısa bir zaman önce araç karda kaldıktan sora soğuklamı alakalı bilmiyorum ama tekrardan görüntünün bir kısmı gitti..! sanırım tamirle başa çıkılmıcak..!

Geri