vectra b sonradan yol bilgisayarı uygulaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
soguk lehım olmustur gene temassızlık oluyordur
benımde bıldıgım programları farklı yanı sadece ekranı yerlestırım calısır mantıgı olmaz ben ekrana ısık tuttugumda ıcınde sekıller fılan gorunuyor sankı orda ekran varda baglantı yok gıbı gls arac benım

mümkün olmadığı kanısındayım... sensörler yok. sonradan takılır mı sensör bilmiyorum... karanlık arkadaşın dediği gibi yazılım farklı olabilir... cd yazılımı gls ye yüklenir mi bunları bilmek gerekiyo hep

en iyisi satıp cd almak. ama onlada kim uğraşcak. :)

sen bana 60binde hala ilk sahibinden ve sürekli bakım yapılmış bir cd bulursan söle alayım ;)

sen bana 60binde hala ilk sahibinden ve sürekli bakım yapılmış bir cd bulursan söle alayım ;)

imkansız:D km ossun ne olcak bendeki 240000de dökğlüyo 3 milyar para harcadım valla:)

imkansız:D km ossun ne olcak bendeki 240000de dökğlüyo 3 milyar para harcadım valla:)

km az olunca içi de o kadar temiz oluyor ondan diyorum :) motoru şanzumanı herşeyinide biliyorsun ilk sahibi sen olunca :) zaten kmsi çok olsa elden çıkarırdım şimdi para etmiyor ama temiz araba diye duruyor :)

bence sonradan yol bilgisayarı takmak imkansız gibi geliyo sebebine gelince GLS lerin hiçbirinde yok sanırım o yüzden de araba fabrikadayken yol bilgisayarının tesisatını çekmeye gerek duymamışlardır bence ama opsiyon listesinde varsa tesisatta vardır diye düşünüyorum

imkansız diyen arkadaşlar buldum nasıl takılacağını. mid ve silecek kolu bulduğum zaman deneyeceğim. isteyen olursa yollarım nasıl yapıldığını.

1. si silecek koluyla bu işin ne alakası var hala çözemedim?

2.si ekranları değiştirmekle olmaz bu iş. Ekran kendine gelen görüntüyü gösterir sadece. O ekrana bilgiyi ise başka bir sistem yollar. Yani ekrana gelen kablolar sensörlerin kabloları değildir. Bu durumda büyük ihtimalle ECU ile oynamanız gerekir.

3. Sensörler yok diyen arkadaşlar, sensörler var. Anlık yakıt tüketimi için ayrı bir sensör yok. O andaki araç hızını ve pompalanan yakıt miktarını ECU zaten biliyor. Bunları bir formülle hesaplayıp yakıt tüketimini bulmak için de ek sensöre ihtiyaç yok.

Dahası için buyrunuz http://www.scangauge.com/products/

1-yol bilgisayarının tuşları silecek onun için silecek kolu gerekiyor:)
2-ekranı değiştirmekle bitmiyor zaten ama bazı sensörler olmadığı için(yağ veya silecek suyu sensörü) onları şase yapıp etkisiz hale getiriyorsunuz. onun dışında bir kaç tane fazladan kablo takmanız lazım.
3-bu dediğin tamamen doğru ve ecudan çıkan 1-2 tane kabloya paralel hat çekiyorsun zaten.

Geri