Sanayii seviyorsan neden olmasın?
Selamlar,
Yaklaşık iki yıllık bir Opel Vectra 1998 CD kullanıcısı olarak ben de düşüncelerimi paylaşmak isterim.
Benim arabayı yaklaşık iki yıl önce 125.000.-KM'de aldım, şu anda da yaklaşık 148.000 km gibi bir değerde. Bu iki yıl içerisinde arabada neredeyse değiştirmediğim parça kalmadı
Öyle zannediyorum ki arabayı aldığımda üzerindeki neredeyse tüm orjinal parçalarının ömürleri dolmuştu ve bu iki yıllık süre içerisinde her biri teker teker ruhunu teslim etmeye başladı.
İki yıl önceye kadar araba ve mekaniğinden çok bir şey anlamazdım; ancak Şaşmaz'da geçirdiğim bir çok hafta sonları neticesinde artık neredeyse bir motoru gözüm kapalı söküp takabilir hale geldim
Tabi işin şakası bir yana bu iki sene içerisinde bana en çok masraf çıkartan elektrik arızaları oldu; farlar, kablolar, müşürler vb. Ardından da içinden yağ ya da yakıt geçen neredeyse tüm bölümler; hatta bunlara ilaveten marş motoru bile değişti arabanın.
En son geçen ay artık arabada değişmeyen parça kalmadı, rahatladım derken bu sefer de akü sizlere ömür, bir de onu değiştirdik. Hemen arkasından da fren hidroliğinin geçtiği boru kelepçesinden çıktı; Allah'tan ki yolda giderken çıkmadı, yoksa frenler tutmadığından kesin kaza yapardım.
Şimdi artık arabanın üzerindeki neredeyse tüm parçalar yine orjinalleri ile değişmiş durumda; fakat kimbilir bu değişikliklere ne kadar para, emek ve zaman gitmiştir? Ben aracımdan memnunum ama bu sefer de hanım tutturdu satalım bunu diye
Diyeceğim o ki Vectra B alacaksanız, ne kadar temiz olursa olsun, kimi haftasonlarınızı sanayiide geçirmeyi de göz önüne alacaksınız. Malesef durum bu.