Selamlar,
Dediğinizde çok haklısınız; bende de 98 Vectra CD var, lpg'li, otomatik vites. Bu kalkış olayını özellikle Ankara'da Nene Hatun Caddesi'ni çıkarken deneme imkanı oluyor. Yukarı doğru Nene Hatun Caddesi'ni Filistin Sokak kesiyor ve burada ışıklar var. Ankaralı arkadaşlar bilecektir. Oldukça da dik ve geniş bir yokuş burası. Yanyana çoğu zaman üç araç oluyor kalkışta.
Kaç kez başıma geldi, ne kadar gaza basarsam basayım yeni model arabaların çoğu ilk hızlanmada hemen geçiyor bizim Vectra'yı. Çoğu arabayı ancak bir kaç yüz metre yukarıdaki ışıklarda yakalayabiliyorum o zaman da kırmızı yanmış oluyor

O yüzden bir kaç denemeden sonra vazgeçtim bu tip şeylerden.
Bizim araba gerçek gücünü şehirlerarası yollarda gösteriyor. Örneği Alanya'dan dönerken Akseki'ye kadar yaklaşık 140 km tırmanma ve iniş Toros geçişini, hesap ettim, ortalama 90 km hızla geçmişim. Araba o rampa tırmanışlarda, rampa sollamalarda bana mısın demedi; kaç tane araç tıkanıyordu tırmanırken. Üstelik kimi bölümlerde klima açıktı.
Yine de bana bir kez daha sorsalar, tekrar düşünürdüm Vectra'yı almadan önce. Çünkü yaptığım uzun yol senede 3-4; arabayı %95 şehir içinde kullanıyorum. Bu kadar büyük ve fazla yakan bir araç şart mıydı, tekrar düşünürdüm.