Vectra B otomatik şanzuman sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bay_B
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bay_B

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba yaklaşık 2 hafta önce araç aldım. Opel vectra 2000 model 2000 motor cdx otomatik vites... Ustaya gösterdik gayet temiz dedi. Fakat bugün bir problem farkettim. Ondan dolayıda canım sıkıldı. Aracı çalıştırıyorum...P konumundan R ye alıyorum. R den D ye alıyorum. Geçişler gayet normal. Sonra yeniden P ye alıyorum. P den sonra R ye aldığımda her defasında tutukluk yapar vaziyette geçiyor. Önce bir tak sesi duyuluyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir.

zorlanarak geçmesinden bahsediyorsun ama o bahsettiğin durum normal bi durum ama birde frene 2 -3 kere bastıktan sonra deneyin bakalım yapacakmı

kilit mandalından olabilirmi?

Walla mandalda bir problem yok anladığım kadarıyla..Mandalda olsa sadece P konumundan geriye geçerken yapmaması gerekir. Ama bu sadece P konumundan R konumuna geçerken oluyor. Oda her defasında olmuyor 3 kerede 1 yada kere oluyor... Şanzımanda bir problem olması korkutuyor beni

Sıcak motorda P den R ye veya D den R ye alırken birkaç saniye beklenirse ses çok az duyulur ki bu da normaldir, ama beklendiği halde gene de tak sesi geliyorsa şanzumanın kontrol edilmesinde fayda var.

aynı sorun bendede vardı gürcistana gittim manuele cevırdım tl olarak komple takımını 500tl ye halettım vectrada manuel kullanımı daha guzelmış

Sorun yok arkadaşlar neticede şanzuman dişli değişimi yapıyor o kadar olacak. ;) sürün gitsin.

Geri