vectra b dijital klıma da klımaya nasıl geçilir

yardımcı olabildiysek ne mutlu. bende de klima arızası türedi... ne soğutuyor nede yakıt artıyor, devir ve çekiş düşüyor. kompresor gitti galiba..:(

yardımcı olabildiysek ne mutlu. bende de klima arızası türedi... ne soğutuyor nede yakıt artıyor, devir ve çekiş düşüyor. kompresor gitti galiba..:(
bende ondan korkuyorumya hayırlısı artık bir kerede aklıma gelen başıma gelmez inşallah

Kompresör devreye girmiyorsa hemen kompresör bozulmuş denilmez.

Gaz basıncı yeterli olmadığı zaman da kompresör devreye girmez. Yani arızası yoktur, çalışır durumdadır, ancak gaz olmadığı için devreye girmez. Yeterli gaz basıncı olduğunda yine devreye girecektir.

Korkmayin ya insallah gazi bitmistir,sonucta 3 senede bir doldurulmasi lazim..
Birde burdan tüm arkadaslara önerim kisin klimayi kullanmasanizda haftada bir defa kisin dahi olsa söyle 5 dakika calistirmaktir,bu kompresörü koruma amaci icin...

Kompresör devreye girmiyorsa hemen kompresör bozulmuş denilmez.

Gaz basıncı yeterli olmadığı zaman da kompresör devreye girmez. Yani arızası yoktur, çalışır durumdadır, ancak gaz olmadığı için devreye girmez. Yeterli gaz basıncı olduğunda yine devreye girecektir.
tazyik olayı basınc olacakki devreye girsin.elektrikli şofbenlerde su tazikli gelmezse ısıtıcı devreye girmiyor onun gibi birşey demekki kontrol ettirmekten başka caremiz yok

c.tesi gunu sanayiye gittim.sadece klima işi ile uğraşan bir servis var gittim arabanın klimasını gösterdim gazı yokmuş kontrol ettiler borulardan kaçırıyor boruları tamir edecekler keçeleri değişecek gazı basılacak .300-350 arası fiyat verdi boruları değişse neyse kaçıran yerleri tamir edecek istediği paraya bakarmısınız bence faiş bir fiyat sizce normalmi beyler..

guncel

Borulara baktılar mı gerçekten, yoksa ihtimal üzerine mi konuştular. Sadece gazı 50 tl'ye basıyorlarmış herhade. 300 liraya arabada değişmeyen boru kalmaz. Ben de gidicem klima için, bu kadar para vereceksek yandık.

Kardeş boru dedikleri rekorlardır.Rekorlarda kaçak vardır ve tamiri pahalı değildir.Biraz işçiliği var o kadar.Kafanda bi fiyat canlanması açısından söylemek gerekirse,geçen sene rekor tamiri ve gaza(ki gaz dunlop markaydı)100 TL vermiştim.

adam hava bastı borularda kaçak var ses geliyor rekorlardan değil de borunun keramati kaç kuruş ta 300 lira istiuyorlar aleminyum boru ben bakırdan yapsam 20 lira tutmaz boru masrafı başka biryerlerede soracağım ayrıca vectralarda gaz olmadığı zaman klımaya bağlı müşürler varmış kompresör kitlemesin diye devreye girmezmiş.gaz yokken bende deli gibi uğraşmışım ama kesinkez başka yerlere bakacağım

Geri