Vectra A çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayhan1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ayhan1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Şu an evimin önünde yatan 95 Vectra A için yardım istiyorum.
Arabam gecen 2 hafta önce bi kaç kere eç çalışma marsı bikaç kez bastıktan sonra almaya başlamıştı. Bi keresinde hiç çalışmadı biraz sallayıp düzkontak denedim olmadı orası burası derken motora gelen yakıt borusunu söktüm basınçlı benzin gelmedi bende belki tıkandı diyerek bi üfledim ve araba çalıştı. Bunun üzerine 1000 km fazla yol yaptım ve 2 gün biraz gec olmak üzere çalıştı üçüncü gün sabah araba hiç çalışmadı. bende benzin hortumunu çıkarıp arabaya marş verdim benzin gelmedi borudan. Bende usta çağırdım yakınımda başka şansım yoktu o da sağ sol derken şimdi gelmek bile istemiyor. Ben de benzin pompasını söküp evde 12 volt verince canavar gibi çalıştı şimdi akü bitik ama takviye yapıp çalıştırmak istedik galiba kablodan uzun süre marş almıyor tüm elektiriği kesiyor gibi oluyor. Ne dersiniz, Ne önerirsiniz.

marşa bastığında, marş hiç çevirmiyorsa marş dinamosunda muhtemelen kömürleri bitmiştir, problem vardır..aynı olay benim başımada geldi..
değilse; bensin pompası da çalışıyorsa benzin filtresinde problem olabilir..

akü takviye kabloları yetersiz olabilir.kablolar takılı iken marş anında lambalar sönecek kadar voltaj kayboluyosa takviye veren araç çalışır haldeyken 10-15 dk. akünüzü doldurmasını bekleyip marşa basın .
kablolar marş bastırmayabilir ancak akünüzü şrj edecektir.
benzin pompası muhtemelen ömrünü tüketmiş.(kömürleri bitmiştir)bu yüzden
hareket edince temas sağlanıp çalışıyor ama bi dahaki sefere çalışmayabiliyor.

önce benzin filtresini değiştir aküyü şarj et benzin pompasının kablolarını gittiği en son yere kadar kontrol et
bas marşa çalışır :)

benzin pompa rölesi var sağ ön kapı dibinde arızalı ise pompa çalışmaz pompa girişindeki kabloları söküp ölçü aleti voltmetre filan varsa marşa bas elektrik geliyomu bi bak onlar yoksa bi ampul bağla oraya öyle kontrol et.
bide sigortalar ne durumda patlamış filan varmı acaba??

Sağolun arkadaşlar ama ben elektirk ustasından bş akü alıp geldim benimkini de sarja bıraktım. ondan sonra arabama yeni idareten bi akü bağladık ve arabadan benzin pompasını söküp dışarıda çalıştırdık. bundan sonrada bi kova suyu pompa ile usta çalıştır. bundan sonra pomapyı kurutup yerine taktık ve araba ikini marşta çalıştı ve ben yaklaşık yarım saat gezdim bi kaç kez araba stop ettrip tekar çalıştrıdım akşam eve gelip park edince de yarım saat sonra araba yine çalımadı. Galiba sorun belli ki benzin pomapsı. İnternette bi kaç site var 30 euro civarı bosh benzin pompası satan. Bana ne tavsiye edersiniz :confused:

Geri