vectra 2.0 gls hakkında yakıt bilgisi..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zumazum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zumazum

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar..

bi süredir araba arıyordum 98 opel vectra 2.0gls buldum ecotec motorlu sıralı sistem lpg mevcut. araç 140000de ve çok temiz. kafamı kurcalayan en büyük sorun yakıt meselesi bu araç km de ne kadar yakar forumlara baktım net bir cevap alamadım.acaba bundan kullanan ve yakıt hesabı yapan arkadaşlar varmı. ( kullanım tarzı aracın diriliğini v.s. geçip stabil kullanım şartlarında ki değer )

tabi bu araç hakkında olumlu veya olumsuz görüşleri olanlar varsa onlarda değerli olur benim için.

44 litre ile 340-380km arası yok yapıyorum şehir içinde. ortalama yaklaşık olarak 12 lt yakıt tüketiyor. ama şuan 11,5lt ortalama var ve baskı balata değişmesi gerek...

lpg ilemi dostum yoksa full benzin mi

lpg ile benzin hiç kullanılmadan...

Şehir dışı benzinde fazla zorlamazsam 100 km.de 6,5-7 litre arası tüketiyorum. Şehir içi kullanım şartlarına göre değişir. Kalkışlarda gaza fazla yüklenmez isen o da seni üzmez. Sanılanın aksine yakıt konusunda savurgan bir araç değildir. Aynı ağırlık ve motor hacmine sahip rakiplerinden daha tutumludur. Hor kullanılmadığı sürece uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanılır.

Hor kullanılmadığı sürece uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanılır.

bir kez sorun açar ve işi bilmeyen bir ustaya düşersen bir yıl içerisinde aracını satmak için çabalarsın...:D

Vectra'lar kalitesiz yan sanayi (özellikle elektrik aksamında) yedek parçayı sevmezler. Hayati yerlerde orjinal veya kaliteli yedek parça kullanıldığı sürece sorun çıkarmazlar. Dökük bir Vectra'yı maddi açıdan ayağa kaldırmak imkansız gibidir. Harcanacak paraya neredeyse bir araba daha alınır. O nedenle alırken dikkatli olmakta fayda var. Ucuz, hesaplı diye dökük, bakımsız, heryeri adi yedek parçalarla satış amacıyla toplanmış bir Vectra alırsanız kesinlikle eliniz cüzdanından çıkmaz. Bahadır'ın dediği gibi bir de balta bir ustaya düşersen o zaman vay haline vay. Karabük'te bu araçlardan anlayan iyi bir usta yoksa Vectra'ya hiç bulaşma derim. Bu araçların tamiri Hacı Murat'ların, Kuş'ların arasında yapılmaz.

teşekkürler yorumlar için. sınıfına fazla yakmıyormuş bu hesaplara göre zaten.km de 40 kuruşlardan bahseden arkadaşlar olmuştu gözüm korkmuştu :D

benzinde normal kullanımda taş çatlasın 36kuruş yakar...

Beimkide 98 Vectra Gls.Yorumlara bende katılıyorum. Uzun yolda benzin 20 tl ile ortalama 100 km yani 6 lt/100 km Lpg ise 20 tl ile 130 km.Tabi ölçümler koşullara göre değişiyor.

Son düzenleme:
Geri