vectra 2.0 gls hakkında yakıt bilgisi..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zumazum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dün uzun yoldan geldim 110-120km civarıydı hızım 7lt ortalamayla geldim...

benim arabada 96 gls 20 tl lik lpg ile şehir içinde sakin sakin tam 106 km yol yapıyorum vectra alacaksan mutlaka ama mutlaka servisine götürüp bilgisayara bağlat ustayla falan sakın uğraşma yoksa çok üzer seni arabadan soğursun :D

kardeşim şunu sölim hiç düşünmeden al inanki 1.6 dan az yakar buna emin ol o kasalarda 1.6 alim deme hayatının hatasını yaparsın 1 depoyla 400 km yapamazsın ve araç yürümüyor motor ufak kalıyor

neden 1.6 hayatının hatası oluyor anlamadım benım oncekı aracım 97 ydı lpg de 130 bınlıra falan yakıyordu sımdıke aracım 01 200 lıra yakıyor ben 130 lpg yerıne 200 benzıne varim hem cok serı hemde 220 ıbrede 200 u goruyorum

extra olarak bır depo ıle degıl 50 tl ıle 330 km yapıyorum gerısını sız dusunun

Tüketim değerlerini belirtirken bazı arkadaşlar yanlış rakamlar yazılıyor, bu da arabayı alacak arkadaşın gözünü korkutur. Km 150-200 kuruş yakıyor demek 1,5-2 liraya tekabül eder, doğrusu 15-20 kuruş olmalı.

bugün bir arkadaş sıralı sistem lpgde devir fazla zorlanırsa 4500 üstü gibi benzine geçer dedi. acaba bu doğrumudur arkadaşlar yoksa hurafe mi ?

eskiden böyle birşey söz konusuydu. aslında hala söz konusu. usta eğer takması gereken parçayı takmaz ise evet belli bir devirden sonra benzine geçer. ama ben artık rastlamıyorum öyle benzine geçen araçlara. haa eğer öyle birşey varsa 150-200liralık bir parça ekliyorlar sorun ortadan kalkıyor.

Geri