uzun yolda açık cam mı klima mı?

orcinus´isimli üyeden Alıntı
uzun yolda klima kesinlikle daha az yakıt tükettirir araca. teorik
olarak ispatlanmış, pratik olarak da ispatlanmıştır. en son
mythbusters'da denendi. depoları ağzına kadar doldurup aynı marka ve
model arabayla, kum torbası da kullanarak ağırlıklar eşitlenip, benzin
bitene kadar pistte turlandı. klima kullanılan araç bariz daha fazla
tur attı.

MOKIA'isimli üyeden alıntı
İKİ ARACIN DEPOLARINI TAMAMEN BOŞALTIP, SONRA EŞİT MİKTARDA YAKIT DOLDURUYORLAR. 70 KM SABİT HIZLA BİR PİSTTE TURA BAŞLIYORLAR. KLİMASI ÇALIŞTIRILMAYAN CAMLARI AŞIK OLAN ARAÇ, KLİMASI AÇIK CAMLARI KAPALI OLAN ARAÇTAN 15 TUR FAZLA DÖNÜYORDU. KLİMANIN AÇIK OLMASI, %7- %8 GİBİ DÖNÜLEN TUR SAYISINI KISALTMIŞTI

arkadaşlar sabah sabah ben mi yanlış okuyorum yoksa bu iki arkadaştan biri aynı testin sonucunu yanlış mı veriyor. testi hatırladım seyretmiştim, ancak benimde kafam karıştı.

cam açık uzun yaparsanız ve de hız yaparsanız gideceğiniz yerde tüm elbiselerinizi değiştirip keselenmeniz lazım, acaip pisleniyorsunuz, arabanın içi ve koltukları da acaip batıyor.
Ama virajlı dağ yollarında klimayı kapatıp camı acıyorum, klima benim aracın ataklığını çok ciddi törpülüyor çok ciddi yakıt tüketimine neden oluyor , bir de cam açıkken yol hakkında daha iyi bilgi sahibi olabiliyorsunuz araçları sesini duyuyorsunuz , mesela virajda daha kamyonları görmeden sesi geliyor daha usturuplu kullanılabiliyorsunuz.

hepinize çok teşekkürler en iisi orta yol biraz klima biraz cam ;)

orcinus´isimli üyeden Alıntı
uzun yolda klima kesinlikle daha az yakıt tükettirir araca. teorik
olarak ispatlanmış, pratik olarak da ispatlanmıştır. en son
mythbusters'da denendi. depoları ağzına kadar doldurup aynı marka ve
model arabayla, kum torbası da kullanarak ağırlıklar eşitlenip, benzin
bitene kadar pistte turlandı. klima kullanılan araç bariz daha fazla
tur attı.

MOKIA'isimli üyeden alıntı
İKİ ARACIN DEPOLARINI TAMAMEN BOŞALTIP, SONRA EŞİT MİKTARDA YAKIT DOLDURUYORLAR. 70 KM SABİT HIZLA BİR PİSTTE TURA BAŞLIYORLAR. KLİMASI ÇALIŞTIRILMAYAN CAMLARI AŞIK OLAN ARAÇ, KLİMASI AÇIK CAMLARI KAPALI OLAN ARAÇTAN 15 TUR FAZLA DÖNÜYORDU. KLİMANIN AÇIK OLMASI, %7- %8 GİBİ DÖNÜLEN TUR SAYISINI KISALTMIŞTI

arkadaşlar sabah sabah ben mi yanlış okuyorum yoksa bu iki arkadaştan biri aynı testin sonucunu yanlış mı veriyor. testi hatırladım seyretmiştim, ancak benimde kafam karıştı.

Bu olay araçtan araca değişir 1.3 litre motorlu bir otomobilde klima ile farklı olur , 2 litre bir araçta daha farklı olur. Aynı motor hacmindeki değişik markalarda da klimanın yapısına göre farklılık gösterir.

cam açık uzun yaparsanız ve de hız yaparsanız gideceğiniz yerde tüm elbiselerinizi değiştirip keselenmeniz lazım, acaip pisleniyorsunuz, arabanın içi ve koltukları da acaip batıyor.
Ama virajlı dağ yollarında klimayı kapatıp camı acıyorum, klima benim aracın ataklığını çok ciddi törpülüyor çok ciddi yakıt tüketimine neden oluyor , bir de cam açıkken yol hakkında daha iyi bilgi sahibi olabiliyorsunuz araçları sesini duyuyorsunuz , mesela virajda daha kamyonları görmeden sesi geliyor daha usturuplu kullanılabiliyorsunuz.
benim en çok kafamı kurcalayan şey de performans olayı çok ii denk getirmişsin bu konuyu benim araba da 1.4 twinport 90ps klima motoru zorlayıp çok yakmasına neden olur mu die tereddüt ediyorum 3 kişi olcaz arabada bagaj da olur yani ağırlık iice artacak.Bi de bu uzun yol mevzuunda insanlar öle zihni sinir şeyler anlatıyo ki gülsen mi ağlasan mı yoksa üzerinde biraz düşünsen mi karar veremiyosun. Bak mesela bu sabahın bombası da deponu tam doldurma 50ytl 50ytl al benzini depo ful gidersen fazladan ağırlık çekersin ne gerek var :kop:

Bu olay araçtan araca değişir 1.3 litre motorlu bir otomobilde klima ile farklı olur , 2 litre bir araçta daha farklı olur. Aynı motor hacmindeki değişik markalarda da klimanın yapısına göre farklılık gösterir.

arkadaşın biri klimalı araç fazla yaktı diyor, diğeri klimalı araç az yaktı diyor.

arkadaşın biri klimalı araç fazla yaktı diyor, diğeri klimalı araç az yaktı diyor.
Ben konun geneli için söylemiştim , adamların yaptığı test o kullandıkları otomobil için geçerli , sonuç sizin araçtan farklılık gösterecektir, çok ciddi bilimselliği yok yani.

n. Bak mesela bu sabahın bombası da deponu tam doldurma 50ytl 50ytl al benzini depo ful gidersen fazladan ağırlık çekersin ne gerek var :kop:

üzgünüm ama doğru söylemiş, hele ki motorun güçsüzse fark edecektir,sürekli tam depo benzinle gitmek ortalama olarak 20-30 kg ekstra ağırlığı taşıyorsun demektir. Biraz ucuz olsa ben runflat lastik kullanıp stepneyi de çıkartırdım.

mırt oldum adama gülmekle iyi mi demek bi bildiği varmışta konuşuyomuş :S

arkadaşlar, uzun yolda klima kullanımından bahsediyoruz...

1.4 90ps motor gücü olan bir araç ( astra corsa vs yaygın bir opel motoru ) klima kullanımı uzun yolda size yakıt sarfiyatı konusunda yük olmaz. aksine cam açmaya göre avantaj da sağlar,
daha önce de belirttiğim gibi klimayı da ara ara kullanmak da artı sağlar.

Geri