Helal olsun

Kırmızılar korozyona karşı baya etkili hatta temizleme özellikleri de var ama maalesef eski modellerde kullanamıyoruz. Aslında yedek su deposu veya genleşme kapı adı her neyse yeni olsa korozyonu görürdük benimki temizlikten sonra sızdırmaya başlayınca yenisi alıp taktım şimdi rahatça gözlemleyebilirim eğer korozyon olursa muhakki kabı kirletecektir 1 aydır tertemiz. Eskisi baya paslıydı buda eski sahiplerinden afedersiniz bir davarın yazın sadece su kullanmasına bağlıyorum. Videoda izlediğim kadarıyla yurt dışında motor su kanallarının temizlenmesine baya önem veriliyor belli periyotlarda özel sıvı ve sistemlerle temizlik yapılıyor, verilmesi de gerekir sonuçta motorun soğutulması bu sayede oluyor. Korozyondan çok kireçtaşıda kanallarda ve kalorifer peteği olsun radyatör olsun bir tabaka oluşturuyor ve bir nevi yalıtım görevi yapıp motorun etkin soğumasını engelliyor ve birçok kişinin şikayeti olan hararet sorunu ortaya çıkıyor. Kalorifer peteğini temizleyen makina kullanan ustaya motor temizliğini sordum yapmıyoruz dediler motor temizliği yapanı bulursam yaptıracam. Üst kapak contasının boşa çıkma riskine rağmen yaptıracam. Zaten iki radyatör de yeni ahtapot hortum da yeni bir tek conta eski conta elimizde kalırsa onu da yenilemiş oluruz