turbo lu araç kullanımı yardım...

mstf_ozlr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese selamlar, H aracımı değiştirdim J kasaya geçiş yaptım 1.6 T Cosmo 180hp, Ancak ilk defa turbo araç kullanacam, turbo araç kullanımı için önerilerinizi yazarsanız sevinirim. şimdiden tşk.ler

Eski dizel turbolu araçlarda motoru stop etmeden önce rölantide 4-5 dk çalıştırılması sonrasında stop ettirilmesi tavsiye edilirdi bunun sebebi turbo şarj dinamosunun daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktı aksi takdirde turbo şarj dinamosu erken arızalanır ve size en ucuzu 600 TL 'den başladığı için iyi bir masraf çıkartırdı

Ancak kullanmış olduğunuz araçta durum nasıl pek bir bilgim yok , siz yinede tavsiye edilen şekilde kullanın aracınızı

Eski dizel turbolu araçlarda motoru stop etmeden önce rölantide 4-5 dk çalıştırılması sonrasında stop ettirilmesi tavsiye edilirdi bunun sebebi turbo şarj dinamosunun daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktı aksi takdirde turbo şarj dinamosu erken arızalanır ve size en ucuzu 600 TL 'den başladığı için iyi bir masraf çıkartırdı

Ancak kullanmış olduğunuz araçta durum nasıl pek bir bilgim yok , siz yinede tavsiye edilen şekilde kullanın aracınızı

tşk.ler

-Dizellerde ilk çalıştırmadan önce göstergedeki ışıkların sönmesini beklemek gerekirdi, bunda nasıl bilemiyorum.
-Aracı ilk çalıştırmada hareket etmeden ve park etiğinizde stop etmeden önce 30 sn beklemeniz yağlama açışından faydalı olacaktır.
-Kışın soğuk havalarda aracınızı hareket ettirmeden önce daha fazla bekleyebilirsiniz.
-Bakımlarınıza çok dikkat edin. Turbo araçlar daha naziktir bu konuda.

benzin turbo için,
soğuk gazlamayın
sert kullanımdan sonra hemen stop etmeyin,
yağ bakım aralığını kısa tutun...

Yağını sürekli kontrol edin Turbo araçlar yağ eksiltir
Bakımlarını aksatmayın
Isınmadan sıkıştırmayın
Çok sıkıştırarak kullandıysanız ve/veya uzun süreli kullandıysanız aracı durdurmadan önce turbonun yağlanması için 2-3dk rölantide bekletin.
Araç çalışır durumda ancak dururken gaz verip verip bırakmayın

2-3 dakika extrem bi süre yav :)

Yağını sürekli kontrol edin Turbo araçlar yağ eksiltir
Bakımlarını aksatmayın
Isınmadan sıkıştırmayın
Çok sıkıştırarak kullandıysanız ve/veya uzun süreli kullandıysanız aracı durdurmadan önce turbonun yağlanması için 2-3dk rölantide bekletin.
Araç çalışır durumda ancak dururken gaz verip verip bırakmayın

ilginç ilk defa duyuyorum turbo araçların yağ eksilttiğini

Yag eksiltme surekli olan bir durum fegil. ama atiyorum o ay icinde sik sik sikistirarak kullanilmissa veya surekli uzun yol yapilmissa olabilecek bir durum. motor sagligi icin bu gibi durumlarda yagi olcmek ve ustune eklemek onemli

Geri