sevgili fcuhadar arkadaşım
haklısın 112 gelmeli hem de çok çabuk gelmeli, hiç araştırdın mı adapazarında kaç tane 112 istasyonu var?. Hendek ilçesinden bir örnek vereyim( bu arada hendek devlet te 5 yıl acilde çalıştım, hendek 112 yi de bilirim). trafik kazası olunca vatandaş 112 yi arar, sakarya merkezdeki(devlet hastanesi acil karşısı) 112 komuta merkezi açar telefonu vakayı öğrenir, sonra telsiz anonsuyla hendek 112 yi arar, otobanda hendek düzce arası 10. km de yaralanmalı trafik kazası var, düzce istikametinde, olay yerine çıkış yapın der, 112 çıkar yaklaşık 10 dakikada varır olay yerine, sağlık ekibi yaralıları değerlendirip hangi hastaneye gitmesi gerektiğine karar verip hastaları düzce ya da toyota ya götürür, işte geldik sorun olan noktaya eğer düzce ye giderse hendek kaç dakika 112 ambulanssız kalacak? en az 1 saat sevgili çuhadar, bu demek değil ki hendek te bişey olursa ambulans yok. hendek te bir tane devlet hastanesinde ambulans var(O anda adapazarına kalp krizi götürmüş olabilir), bir tane de belediyenin ambulansı var(istanbul a yatalak bir hasta götürmüş olabilir), bir de hastanenin eski transit i. hendek ne yapar peki yeni bir hasta çıkarsa akyazı dan ya da ada dan ister bir ambulans, sonuçta ambulans gelir ama ne yazık ki biraz gecikir. sorabilirsin bana bütün ambulanslar dolu olabilir mi bu kadar diye? cevabım ise az da olsa evet ben şahsen yaşadım akyazı dan da ada dan da istedim, sadece ben değil arkadaşlarımda yaşadı bunları. ama çok sık olmuyor tabi ki.