tavsiyenize ihtiyacım var

Bir akrabam Opel'in (Vectra B 2.0) yetkili servis ve orjinal parçalarının pahalı olduğu gerekçesi ile Focus'a (1.6) terfi etti. Servis, sanayi ve orjinal yedek parça giderleri için Focus, ataklık, sağlamlık, güç denince Opel diyor.

Savaş abi, ben hiç katılmıyorum yukarıda kırmızıyla işaretlediğim kısımlara..

2 markanın aynı segmentlerdeki ve aynı tür yakıtla çalışan araçlarını test etmedim ancak şunları söyleyebilirim..

Corsa C vardı bende, benzinli 1.4.. Mükemmel bir arabaydı, kalkışı, hızlanması, konforu, yol tutuşu.. Abimde Fiesta 1.4 tdci vardı, o aracında iç dizaynı ve basitliği haricinde 10 numara araçtı..

Şuan bende Astra H 1.3 cdti var, Corsa'ya kıyasla tabiiki güzel, iç dizaynı, yol tutuşu, kalitesi.. Ancak iş yerimizdeki çalışan kişinin 2005 Focus'u var, benzinli.. Yenilenmiş kasa olmamasına rağmen içi, dışı, yürüyeni ve sorun çıkarmaması mükemmel..

Benim aracım 07 model, yok CIM sorunuymuş, yok yazılım güncellemesiymiş bir ton garip işleri çıktı.. Ama bugüne kadar hiç bir Focus'ta böyle probleme denk gelmedim, duymadım.

Yeni kasa Ford Focus kullanmadım ancak eminim Astra J haricinde diğer Astra'lardan iyi olacağı kanısındayım..

Ben hiç Focus kullanmadım, o nedenle bire bir yorum yapamam. Akrabam aracını değiştirince dikkatimi çekimişti, niye diye sorduğumda daha evvel yazdığım açıklamaları söylemişti. Opel'in Focus'a oranla daha atak olmasının nedeni biri 2000 cc, diğeri 1600 cc olmasına bağlı, o nedenle şartlar eşit değil. Sağlamlık konusunda zamanında hem Ford hem Opel araçlarımız oldu, bence Opel mekanik ve kaporta olarak daha sağlamdır. Diğer yandan Focus Opel'den daha fazla yakıt tüketiyor olmalı ki Opel'de LPG kullanmazken Focus'na LPG takdırdı :).

Konfor,yol tutuş,dayanıklılık hemen hemen aynı olsa bile, şekil yönünden bence sedanlar da ford focus daha ağır basıyor.

Geri