Bir akrabam Opel'in (Vectra B 2.0) yetkili servis ve orjinal parçalarının pahalı olduğu gerekçesi ile Focus'a (1.6) terfi etti. Servis, sanayi ve orjinal yedek parça giderleri için Focus, ataklık, sağlamlık, güç denince Opel diyor.
Savaş abi, ben hiç katılmıyorum yukarıda kırmızıyla işaretlediğim kısımlara..
2 markanın aynı segmentlerdeki ve aynı tür yakıtla çalışan araçlarını test etmedim ancak şunları söyleyebilirim..
Corsa C vardı bende, benzinli 1.4.. Mükemmel bir arabaydı, kalkışı, hızlanması, konforu, yol tutuşu.. Abimde Fiesta 1.4 tdci vardı, o aracında iç dizaynı ve basitliği haricinde 10 numara araçtı..
Şuan bende Astra H 1.3 cdti var, Corsa'ya kıyasla tabiiki güzel, iç dizaynı, yol tutuşu, kalitesi.. Ancak iş yerimizdeki çalışan kişinin 2005 Focus'u var, benzinli.. Yenilenmiş kasa olmamasına rağmen içi, dışı, yürüyeni ve sorun çıkarmaması mükemmel..
Benim aracım 07 model, yok CIM sorunuymuş, yok yazılım güncellemesiymiş bir ton garip işleri çıktı.. Ama bugüne kadar hiç bir Focus'ta böyle probleme denk gelmedim, duymadım.
Yeni kasa Ford Focus kullanmadım ancak eminim Astra J haricinde diğer Astra'lardan iyi olacağı kanısındayım..