Tanımlanmayan ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mtunc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mtunc

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
33-Mersin
Son iki gündür akşama kadar sıcakta bekleyen aracımda ( sıcaklık ne kadar etkendir bilmiyorum ) ilk çalıştırmada sanki damacanadan su boşaltır gibi ses geliyor sağ ön taraftan. Dikkat ettim sabah bu ses yok. Stop edip tekrar çalışıncada olmuyor. Devirdaim pompası değişeli 80 bin km oldu. O mu ses yapıyor acaba. Kaput altına bir göz gezdirdim birşey bulamadım. Bakalım ne çıkacak yakın zamanda belli eder kendini.

Hocam, ben nereden geldiğini tahmin ediyorum. Multimedya bölümünün arkasında kalorifer peteği var. Kalorifer peteği içersinde bulunan kanallar zamanla aşınıp dökülüyor. Petek içi boş bir kutuya dönüşüyor. Araç çalıştığında su ilk içine akmaya başladığında bu sesi duyuyorsunuz. Eğer kalorifer peteğiniz su kaçırıyorsa malesef direkt olarak bcm (gövde modülü) üzerine su akıtıyor. Masraf bu durumda katlanarak artıyor. Kısacası söylediğim bölgeye dikkat edin ses eğer oradan geliyorsa acilen müdahale edip değiştirmekte fayda var. Şimdiden geçmiş olsun.

Hocam, ben nereden geldiğini tahmin ediyorum. Multimedya bölümünün arkasında kalorifer peteği var. Kalorifer peteği içersinde bulunan kanallar zamanla aşınıp dökülüyor. Petek içi boş bir kutuya dönüşüyor. Araç çalıştığında su ilk içine akmaya başladığında bu sesi duyuyorsunuz. Eğer kalorifer peteğiniz su kaçırıyorsa malesef direkt olarak bcm (gövde modülü) üzerine su akıtıyor. Masraf bu durumda katlanarak artıyor. Kısacası söylediğim bölgeye dikkat edin ses eğer oradan geliyorsa acilen müdahale edip değiştirmekte fayda var. Şimdiden geçmiş olsun.

Aynen olabilir. Bir kaç ay önce ordan bir şüphem vardı. Yan trimi söküp eğilip alttan baktığımda dıştan tertemiz hatta yepyeni görünüyordu. Sanırım içi çürüdü artık. Tekrar bakmakta fayda var.

Geri