su eksiltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rubi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence Radyatör Delik Sicak Oldoğu Için Islaklik Görünmüyor

merhaba

yarın model araba bendede var aynı sorunla karşılaştım senin dediğin gibi 100km gidiyorum bakmışımki su azalmış enson tanıdık aile dostumuz tamirciye gittim bana radyatörden kaçırdığını söğlediler arabanın komple radyatör tampon ve klima radyatörünü söktüler radyatörü aldık ve tamire götürdüm iyice bakımı yaptılar tamir ettiler kaçak yapıldı çok şükür şimdiye kadar su eksitme gibi sorunla karşılaşmadım

Mahvetmişler güzelim arabayı. Benim arabada böyle bişey oldu. Ahtobot hortum vardı o delinmiş.

Bulunduğunuz yerde yetkili opel servisi yok mu bence sorun ciddi, kaçak var orası belli kütlenin korunumundan :), motor soğutması çok önemlidir yarın daha büyük masraflar çıkarabilir. Bence servise gösterin sanayideki bazı ustalar deneme yanılma yöntemiyle tamir yapıolar olmadı mı hadi başka birşeyi değiştirelim derler, yani daha fazla masraf açabilir. Ben olsam servise gösterir sorunun ne oduğunu öğrenir ve fiyat alırdım...

arkadaşım senin bahsettigin olayın aynısı şuan benim başımda da var benim araçta yaklaşık 100 km yol gittigimde 2,5 veya 3 litre su azaltıyor yapmış olduğum araştırmalar neticesinde aracın conta yaktığı anlaşıldı ustalar conta yaktıgını kapak açılmadan şu şekilde anlıyorlar

1. radyatör yada radyatöre su koyduğumuz kap varya onu su ile doldur ve motoru çalışdır kaptaki su belli bir süre sonra kaynamaya başlayaçak ve fokurdayaçak bu normal bir araçta olmuyor
2. Eksozdan beyaz duman cıkar ve su atar
3. Araç sabahları veya uzun süre çalışmadığı süre sonra marşa bastıgında zor çalışır bu durumda su koyduğumuz kapın kapagını açık bırak o şekilde marşa bastıgında araç çalışaçakdır hemde çok rahat bir şekilde

bu testleri kontrol et bunlardan biri veya bir kaçı varsa araçınız benim araç gibi conta yakmışdır conta orjinalini ben 90 ytl ye aldım daha takdırmadım amam muhtemelen cuma günü takdıraçagım ayrıca muhtemelen kapakta tornaya gireçek

benim araçın conta yakmasının sebebi ise radyatörün işlevini yitirmiş olmasından kaynaklanıyor ayrıca ben birde radyatör alaçam radyatörün işlevini yitirmiş oldugunu anlamak içinde araç çalışırken radyatörü elinizle kontrol ediyoruz daha doğrusu benim usta kontrol etti radyatörün çalışmayan kısmı devir yapmayan kısmı aşırı derece sıçak çalışan kısmı ise soğuk oluyor bu yoldan çıkarak radyatörün arızalı oldugunu tespit etmiş olduk bu husuları dikkate alarak o şekilde bir kontrol edin arkdaşım

Merhaba arkadaşlar! Bende 98 model VectraB 2.0 var. Arabada su eksiltme var .Radyatörü değiştirdim, ama su eksiltme devam ediyor. Özellikle yüksek devirlerde, rampa çıktıktan sonra haznedeki su kaynıyor. Hararet, çekiş her şey normal, su kaçağı yok, ama su kaynattığı için eksilme oluyor. Nedeni contadan olabilir mi? AYrdımlarınızı bekliyorum.

bu arada eski arabamdı. şu an problem yok yani. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar muhtemelen contadan kaçırıyordur. ihmal etmeyin önemli.

iii günler arkadaşlar forum yazılarınızı okudum sanırım benim aracımında üst kapak contası yanmış su deposu hemen boşalıyor.. 2000 opel vectra 1.8 16v otomatik aracın üst kapak contası fiyatını bilen var mı. maliyet ile ilgili bil verebilecek var mı parça artı işçilik olarak. teşekkürler herkese...

Aracin hararet yapmasinin önemli nedenlerinden biride conta yaniği ve kapak çatlakliğidir.patlama sirasindaki alev catlak yerinden veya contanin yanik olduğu yerden suyla buluşur ve suyu kisa zamanda hararet noktasina gelir.her aracin egsozundan su atmasi normaldir.bu havadaki nem oranindan kaynaklaniyor.tabiki abartili şekilde atmiyacak suyu.contasi yanik olan araç çaliştiğinda radytör kapağini açtiğinda kabarcik yapar.fokur fokur kayniyomuş gibi.

Bizim biraderin vectrasinin contasi yanikti biz değiştirdik.ama bizimki hararet yapmiyodu.iki silindirin arazindaki bölümü yanmiş.iki silindir çalişiyodu araba.contanin yanmasinin değişik nedenlerinden biride bu.birde yağa su kariştirmasi var.işte en teklikelisi bu.pistonlari kollari yol kenarindan toplarsin artik.

Geri