su eksiltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rubi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
rubi kardeşim benim omegada da aynı sorun vardı ancak uzun uğraşlardan sonra kalorifer peteğinden kaçağı bulduk peteğin altındaki kanaldan kaçan su dışarı akıyor göremiyorsun ben komple torpitoyu söktürüp öyle görebildim ve radyatörü özlel bakırdan yaptırdım orjinalı aliminyum plastik karışımı dandik bir şey bence bir kaloriferciye göster

artık sanayide yatsak yeridir. bi gittiğimde de kalörifere baktırayım sağolasın..

dün gece sessizlikte farkettim. gaza basınca torpido tarafından su şırıltısı geliyor. su eksiltme ile bağlantısı olabilir mi aceba.

yalçın isimli arkadaşımız mesajını siliyor, ben de ortada kabak gibi kalıyorum. beyler, sizlerden ricam hatalı mesaj yazdığınızda veya mesajınızı silmek istediğinizde eğer yazınıza alıntı yapılmamışsa yazınızı silmenizdir.

sonra ortada anlamsız yazılar kalıyor (bakınız bu sayfanız başı :) )

buldum sonunda. egzozun ortalarında bi sızıntı var araç çalışırken oradan damlatıyor. :mad:
aceba neden ve de gidermek önlemek için ne yapılmalı....

buldum sonunda. egzozun ortalarında bi sızıntı var araç çalışırken oradan damlatıyor. :mad:
aceba neden ve de gidermek önlemek için ne yapılmalı....
egsoz sıcakken mi oradan damlatıyor?sıcakken damlatıyorsa sekmanlar da veya silindir kapak contadan da sorun olabilir.sogukken veya tam ısınmamışken damlatması normal.Çünkü egsoz içinden geçen sıcak hava sogukla birliştiginden terleme yapar bunuda egsozdan atar.
Sıcakken atıyorsa tamirhaneye çek bu gidişle motora baya zarar verecen maliyet yükselecek.Sanırım contayı yeni degişmişin ama olmamış o ustana geri götür baktır...Conta degiştirirken silindir kapagına baktır yamukluk varsa düzeltir düzeltirmezsen habire aynı sorunu yaşarsın...Geçmiş olsun..

çalışmaya başlayınca atıyor ve kesilmiyor. baya da bi damlatıyor. 2 günde 3 litre su ancak böyle biter heralde. ben üst kapak contasını değiştirmirtim. silindir kapak contası değişmemişti. işin tuhafı çu iki ustaya gösterdim. orda bişey yok dediler. onlar mı göremedi yoksa başka bir sorun mu var aceba.. eğer conta ise maliyet hakkında bilgin var mı...

ben tamirci degilim başıma baya geldi bu tür olay ondan yazdım ama 3 litre su az degil eksozun içinden suyla ilgili bir sistem geçmiyor eksos ısınınca su atmaması lazım.Bu şekilde su atması varsa sanayide bir ustaya göster derim.Silindir kapak contasından olması yüksek fiyat konusunda bilgim yok opeller için.Ama işçilik fazla alınıyor motor yarım sökülüyor...sökülünce mutlaka silindir kapagına baktır yamukluk veya atıklık olabilir düzelltir.Fazla bu şekilde kullanma hareret göstergesinden gözünü ayırma havalar çok ısındı...internette opelparçası satan sitelerden conta fiyatları hakkında bilgi alabilirsin.
www.opelparcaci.com bunlardan biri

teşekkür ederim

Geri