sorun nerde size?

İBRAHİM29

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşalar sorunum şu araç uymuyor ama başına gelen vardır..sonuçta çoğu arabalrda yol bilgisayarı var...

aracım normalde100 km de 8,5 litre yakarken yol bilgisayarında ortalama tüketim değeri 100 km de 10,2 litre gözüküyor...yani %20 yanılıyor...fakat sadece yakıt ile ilgili değerleri böyle yanlış gösteriyor diğer göstergelerde sorun yok...sizce sorun beyindemi yoksa başka birşey mi???formatmı atmak gerekiyor nedir?

arkadaşalar sorunum şu araç uymuyor ama başına gelen vardır..sonuçta çoğu arabalrda yol bilgisayarı var...

aracım normalde100 km de 8,5 litre yakarken yol bilgisayarında ortalama tüketim değeri 100 km de 10,2 litre gözüküyor...yani %20 yanılıyor...fakat sadece yakıt ile ilgili değerleri böyle yanlış gösteriyor diğer göstergelerde sorun yok...sizce sorun beyindemi yoksa başka birşey mi???formatmı atmak gerekiyor nedir?

VW i bilmiyorum ancak, OPEL de dizel araçlarda -%12.5 ile +%12.5 arasında kalibrasyon yapılabiliyor yol bilgisayar değerine, buda sadece dizellerde var, benzinlilerde olmuyor...

İllaki ayarı vardır, diyagnostik cihazına bağlatıp baktırmak lazım, servisler bilir her halde.

%12,5 e razı oldu kartık bu 300 km de denendi ve sonuç oalrak %20 hata çıktı az daha fazla gitsek %30 çıkar heralde bu gidişle...yarın bi özel servise gidip sorayım...

Daha önce okumuştum bu şekilde bir ayar yapıldığını, servisinize sorun.

Geri