soguk havalarda önerileriniz...

bunu yeni öğrendim ben direk kontağı çevirip beklemeden marşa basarım ve rölantide 10-20 sn bekleyip öyle yola çıkarım ama yaptığımız yanlış galiba, kontağı çevirdikten sonra ışıklar sönene kadar beklemek gerekmiş :D

Birde kontağı çevridğimde yağ , el freni ve birde elektriğe benzer bi işareti olan lambalar yanıyor bunların hepsinin sönmesini mi beklicez.Birde marşa basarken ve motru rölantide çalışrırıken debriyaja basmak mı gerek basmadan çalıştırmak daha mı iyi ?

Debriyaja basarak çalıştırdığında sankı daha rahat çalışıyor.Ama yararlı mı zararlı mı bilmiyorum.

nedenini bilmiyorum ama hep debriyaja basarak çalıştırırım.

kontağı çevridğimde yağ , el freni ve birde elektriğe benzer bi işareti olan lambalar yanıyor bunların hepsinin sönmesini mi beklicez demiştim yukarıda , arbayı çalıştırdım baktım 1 dk kadar bekledim ama o ışıklar sönmedi normalde bunların hepsinin sönmesimi gerekli .

slm opelci arkadaslar,hepinize iyi surusler benim bir sorum olacak anlayan arkadaslarin yardimini bekliyorum, 2002 model zafira aracim var calistirmak icin kontagi actigimda lambalar sondukten sonra km gostergesini yaninda (In5p) yazisi beliriyor 3-5 sn sonra kayboluyor bunun anlami nedir?daha once hic farketmemistim,yoksa butun opellerde varmi?tesekkurler,

(In5p) yazisi beliriyor 3-5 sn sonra kayboluyor bunun anlami nedir?daha once hic farketmemistim,yoksa butun opellerde varmi?tesekkurler,
:D Beni servise götür demenin OPELCESİ
Servis zamanının geldiğini gösterir. 10 sn kadar kontak açıkken basılı tutarsanız bir daha yanmaz:D

Aracı çalıştırdıktan sonra, emniyet kemerini bağlamak, ayna ayarlarını kontrol etmek derken zaten 15-20 saniye geçer bu sürede yeterlidir. Aracı yüksek devirlere çıkarmadan sürmenizde hiç bir mahsur yok. Araç hareket halinde iken hem motordaki hemde aktarma organlarındaki yağ daha çabuk ısınır. Rölantide motoru ısıtabilirsiniz ama ya aktarma organlarındaki yağı nasıl ısıtacakcınız? O nedenle en sağlıklısı aracı zorlamadan sürmektir.
Teşekkür ederim Savaş abi. Bende son iki haftadır öyle yapıyorum ve bu yaptığımın doğru olup olmadığını bilmiyordum. Düşük devirde ve arabayı zorlamadan düşük hızda anayola kadar gidiyorum. Buda yaklaşık bir 10 km kadar yol. Ama sanki araba gaz yemiyor ve zorlanıyor gibi oluyor. Yani toparlamıyor. Fakat motor ısınınca hararet göstergesi 80 olunca motor hızlanıyor ve proplem olmuyor.

Ekotec benzinli motorlar için manuellerde çalıştırır çalıştırmaz hemen hareket edilmesi (düşük devirlerde)tavsiye ediliyor.

Evet el kitabında boyle yazıyor ama düşük devir derken acaba kaç da vites atmamız gerekir? Ben çalışır çalışmaz yola çıkıyorum.

Bazen kendimize hakim olamıyor basıyoruz gaza... 2500-3000 devirlere çıkarıyoruz... Sakata gelmeyelim bi de...

tesekkurler kardesim (partner352) bilgin icin,servise gitmeli mi cunku belirgin bir problem yok gorunurde

Şahsen özel taraftarıyım.

Son düzenleme:
Geri