Soğuk hava LPG tüketimi baya arttı!

Bence LPG ayarlarınıza baktırın.... Bu arada LPG filtrelerinin belli bir km de değişmesi gerekiyor, aynı benzin, yağ filtresi gibi... Filtreden kaynaklandığını düünmüyorum ancak zamanı gelmiş ise değiştirmenizi tavsiye ederim... İçerisinden siyah toz parçacıkları çıkıyor inanılmaz miktarda....

Depo tam boş iken 20 Tl lik gaz aldım 62 km'de benzine geçti. Zorla tekrar gaza aldım 2-3 km sonra tekrar benzine geçti. Bu şekilde 10-15 km gittim acaba gaz sağukta tam olarak bitmiyor mu? KIş ayında ilk defa sıralı gazlı araç süreceğim. Daha önce normal sistemli LPG sürdüm ve gazı sonuna kadar bittirirdim.

sonuçta az gaz kalinca şamadıra dajha çok oynuyor. arabanın egimide çok onemli. gaz olmadıgını algılayıp geçiyordur.
ama öyle durumlarda zorlamayın derm bence. az gaz geçer yada başka bişeyolur hoş şeyler olmaya bilir..

Arkadasim aracin gaz deposunu biraz sicak tutmaya calis ,gerekirse kaloriferden bir hortum uzat, ben kendi aracima bunu cok dusunmustum.

hazır konu varken sorayım arkadaşlar..

ben ew ve iş arası arabayla gidip gelmekteyim. şu son zamlar iyice canımı sıktı artık ciddi ciddi LPG olayını düşünmekteyim. kat ettiğim yol karşıyaka ve AOSB arası aylık olarak yaklaşık 400 km yapıyorum... düşündüğüm lpg markası brc ya da zavoli fiyatları 1350-1500 tl 10 taksit arası değişiyo ...

sizce aylık 400 km için lpg değer mi?

Motor yeterince ısınmadan lpg ye geçildiğinde gazın çoğu yakılmadan çiğ atılıyor. Tüketim aşırı derecede artıyor. Belkide bundandır sizin artış..

34lt 290km e düştü :(

bunda bir anormallik var sanki...

gaz bakımına giricem bu hafta müsait olduğumda.. filtreleri değiştiricem.. gaz servisindekilerin demesine göre, katkılı, euro lpg vs gazlar motora katkısını geç zarardan başka bişi değil dediler, filtreleri gösterdiler, olduğu gibi filtreleri tıkıyo..sümük gibi yapışıp tıkamış filtreyi o katkılılar.. bende sürekli opet euro lpg alıodum, 2 kr fazla olsun iyi olsun diye.. deponun bitmesini bekliyorum, artık almıcam..

bu arada istanbulda 1.98 liraya gaz gördüm. markasıda exigo gas diyue bişey. alpette satiliyordu sanirim.

nasil 1.98 olur ya. başka yerlerde de 1.96 felan gördüm. bayagidir arabadan uzagim. istanbulda oldugum için. hangi ara bu kadar fiyat artti anlamadım..

buda onemli etmen bence..

2,60 TL şimdi :) hey gidi günler hey :) su ile çalışıyormuş o fiyatla araçlarımız:)

Seneye biriside bu mesajdan alıntı yapıp, 3 lirayı buldu, ne günlerdi be diye yazacağına eminim:D

Sigara 5 lirayı geçerse bırakacağım v.s. geyikleri vardır hep, LPG 3 lira olursa Bırakacağım LPG' yi :D

Son düzenleme:
2,60 TL şimdi :) hey gidi günler hey :) su ile çalışıyormuş o fiyatla araçlarımız:)

Seneye biriside bu mesajdan alıntı yapıp, 3 lirayı buldu, ne günlerdi be diye yazacağına eminim:D

Sigara 5 lirayı geçerse bırakacağım v.s. geyikleri vardır hep, LPG 3 lira olursa Bırakacağım LPG' yi :D
biz burda

Geri