Siyah İnsignia cı arabayı yavaş kullan !!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iceboy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çağrı nın insignia team forumunda durumu paylaştığını söylemesi üzerine bende netten baktım Çağrı'nın iyi niyetli hareketi üzerine. Öncelikle Çağrı çok teşekkür ederim.

Beni üzen, altta o forumdan bir varlığın aşağıda vereceğim cevabıdır. İşte

''Ya yeter artık arkadaşlar..millette ne eziklik varmış abi ya, jip kullananlara resmen kin kusuyo millet. Ben onlara trafikte kolaylık sağlıyıp saygı gösteriyorum ama adamlar ön yargıdan artık onlara yardımcı olmamda bile sert tepki veriyolar.'' mesajımla kastettiğim aşağıdaki tarz düşüncedekiler.. Ne kin kusmadır, ne hazımsızlıktır, ne kıskançlıktır bu anlamadım gitti.. İşte bu tip kıskanç ve hasetinden çatlayan insanlar yüzünden millet arasında sınıf ayrımı ve kin duyguları artıyor. Neyse laf çok uzadı,benim anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. O forumdaki mesajı direkt olarak kopyalıyorum buraya:

''o arkadaş biraz kafadan hikaye uydurmuş kendinide baya kaptırmış buna:D,kendince artislik yapıyor etilerde oturuyorum altımda jeepim var millete ezik demeler falan komik şeyler bunlar,adama sorarlar madem o kadar taciz etti önünü kesti plakasını almak aklına gelmedi mi hiç''

Bu yazıyı yazana hayatta başarılar diyebiliyorum sadece.

efe gerilmişsin sen baya
düşme bu konunun üstüne bu kadar.

ya iner..bendemi ineyim yani onun seviyesine mi ineyim.. tek olsam, bende insem orda tatsızlık yaşansa ne olucak? bunun gibi cahil kaybedecek bişeyi olmayan adamlar yüzünden trafik bu halde.. kaybedecek bişeyi olmasa kendi canını tehlikeye atıp araba kullanırmı ya..hayat bunu hamamböceği gibi eziyo,buda yolda kendini tatmin ediyo ezilmişliği böyle çıkartmaya çalışıyo..

bu gibi durumlarda, cahille cahil olmamak, hemen 155 i arayıp plakayı yazdırmak, hele yanında kız arkadaşın, eşin varsa gerekirse hareketi yutuop devam etmek en mantıklısı. Tabiki bana dokunmayan yılan mevzuuna gşrmemkl gerekç. Mutlaka 155 i arayıpo gerekli bildişrimde bulunmak lazım. Çok geçmiş olsun. Sen zaten hayvanın fotoğrafını çekmişsin cümlelerinle. Bırak su testisi su yolundu kırılır zaten. Çok geçmiş olsun...

İNSANLARA İNSAN OLABİLDİKLERİ KADAR İNSAN OLACAKSIN!
.
.
.
kusura bakmayın arkadaslarım ama benim saygım insanlara... yazdıklarımda kastım tamamen insan görüntüsüne bürünmüş, beyni fındık kadar olup, aynaya baktığında kendini KARİZMATİK AYI olarak gören tipleredir.

(yazdıklarımın büyük bir kısmını siliyorum, sinirle biraz fazla olmuş anlamlı olan yerleri kalsın gerisi mühim değil.)

Son düzenleme:
neden bizim ülkemizde trafik böle insan dışı varlıklarla dolu bence bun sorglamak lazım.

kolay para lüks arac alımı sonrada görme bence bunların nedeni

ve nasıl oluyorsa herkes onun bunn yegeni bilmem neyi :)

İNSANLARA İNSAN OLABİLDİKLERİ KADAR İNSAN OLACAKSIN!
.
.
.
kusura bakmayın arkadaslarım ama benim saygım insanlara... yazdıklarımda kastım tamamen insan görüntüsüne bürünmüş, beyni fındık kadar olup, aynaya baktığında kendini KARİZMATİK AYI olarak gören tipleredir.

(yazdıklarımın büyük bir kısmını siliyorum, sinirle biraz fazla olmuş anlamlı olan yerleri kalsın gerisi mühim değil.)
ilk halini okudum, tam gözünüzü seveyim uymayın şunlara adamdan sayıp başını belaya soktuğuna değmez dicektim sen de sakinleşmişsin

trafikte de işte az önceki gibi sinirleniyoruz hepimiz gözümüz bişey görmüyor, aman diyeyim
1.si can taşıyoruz arabalarımızda, 2.si arabayı durdurduktan sonra olayların nereye kadar uzayacağı hiç belli değil, iki yumruklaşıp yola devam etmekten çok çok öte de gidebilir, bu yüzden bu kadar önemsiz tipler için bu risklere girilmez...

Dikkatimi çekiyorda bu yeni gençlik taksicilerde aynen çoğu kurtlar vadisinden çıkmış gibiler...heran kavgaya hazır ve sürüş tarzları var...birde biz sakin kullanıyoruz die bizi araba kullanmayı bilmiyor zannedenlerde çok..ama yaşına verip bişi demiyoruzda bazen damarına insanın çok basılıyor ama yinede sakin olmak lazım...

neden bizim ülkemizde trafik böle insan dışı varlıklarla dolu bence bun sorglamak lazım.

kolay para lüks arac alımı sonrada görme bence bunların nedeni

ve nasıl oluyorsa herkes onun bunn yegeni bilmem neyi :)
neden mi çünki;
eğitim yok,insana saygı yok,hukuka ve kurallara saygı yok,otorite yok,cezai yaptırımlar yetersiz... uzar da gider mesela yaz aylarında dikkat edin yabancı plakalı araçlar nasıl varyeteler yapıyor yollarda adamlar yaşadıkları memlekette kesinlikle korkularında yapamadıkları atraksiyonları huduttan geçince ülkemizde sergiliyorlar ondan sonra haberlerde gurbetçi aile trafik canavarı kurbanı oldu yazık onca yolu sağ salim gel ne otobanlar geç ülkende sevdiklerini belki de göremeden can ver (bu yazılan herkes için geçerli değil tabii ki) işte tek sebep ülkede sağlam bir otorite olmamasından kaynaklanıyor, geçen haberlerde izledim adam sigarasını söndürmedi diye elektrik şoku verdiler bence iyi de ettiler kimse devlet otoritesinden güçlü değildir dur deniyorsa duracaksın,yavaşla deniyorsa yavaşlayacaksın,git deniyorsa gideceksin vs.vs aksi durumda maruz kaldığın uygulamadan sonra ınsan hakları dıye sızlanmayacaksın, biz hala cam filmi neden yasak,ya bir birayla yakalandım bir biradan ne olurki inat ettim üflemedim,e ne olmuş azıcık makas yapıp eğleniyoruz,yol boş kırmızıda haybeye neden bekliyoruz ki ,yaya geçidi de neymiş dikkatli ol yol boşsa geç kardeşim,ya sollama yasağı ne alaka bu yolda gibi kendimizce sözde haklı, sözde masum hareketleri savunuyoruz, gelişmiş bir ülkede sıkıysa bu basit görünen kurallara uyma da görelim adamı nasıl mum gibi yapıyorlar ...
trafiğin seyiri ile alakalı en ufak cezayı asgari ücret ayarında yap,polisi eğit insanca maaş ver,rüşveti engelle, kodamanlar parasına güvenip aynı ihlalde ısrarcı olursa at hapse bakalım ihlal oluyor mu...

Dikkatimi çekiyorda bu yeni gençlik taksicilerde aynen çoğu kurtlar vadisinden çıkmış gibiler...heran kavgaya hazır ve sürüş tarzları var...birde biz sakin kullanıyoruz die bizi araba kullanmayı bilmiyor zannedenlerde çok..ama yaşına verip bişi demiyoruzda bazen damarına insanın çok basılıyor ama yinede sakin olmak lazım...
Bu yalancı kahramanlar uzun yolda veya yanlız olduklarında maşallah kuzu gibiler. Bunlar birlikten kuvvet doğar mantığı ile yaşayan bıçkın geçinen sahte kahramanlardır.

neden mi çünki;
eğitim yok,insana saygı yok,hukuka ve kurallara saygı yok,otorite yok,cezai yaptırımlar yetersiz... uzar da gider mesela yaz aylarında dikkat edin yabancı plakalı araçlar nasıl varyeteler yapıyor yollarda adamlar yaşadıkları memlekette kesinlikle korkularında yapamadıkları atraksiyonları huduttan geçince ülkemizde sergiliyorlar ondan sonra haberlerde gurbetçi aile trafik canavarı kurbanı oldu yazık onca yolu sağ salim gel ne otobanlar geç ülkende sevdiklerini belki de göremeden can ver (bu yazılan herkes için geçerli değil tabii ki) işte tek sebep ülkede sağlam bir otorite olmamasından kaynaklanıyor, geçen haberlerde izledim adam sigarasını söndürmedi diye elektrik şoku verdiler bence iyi de ettiler kimse devlet otoritesinden güçlü değildir dur deniyorsa duracaksın,yavaşla deniyorsa yavaşlayacaksın,git deniyorsa gideceksin vs.vs aksi durumda maruz kaldığın uygulamadan sonra ınsan hakları dıye sızlanmayacaksın, biz hala cam filmi neden yasak,ya bir birayla yakalandım bir biradan ne olurki inat ettim üflemedim,e ne olmuş azıcık makas yapıp eğleniyoruz,yol boş kırmızıda haybeye neden bekliyoruz ki ,yaya geçidi de neymiş dikkatli ol yol boşsa geç kardeşim,ya sollama yasağı ne alaka bu yolda gibi kendimizce sözde haklı, sözde masum hareketleri savunuyoruz, gelişmiş bir ülkede sıkıysa bu basit görünen kurallara uyma da görelim adamı nasıl mum gibi yapıyorlar ...
trafiğin seyiri ile alakalı en ufak cezayı asgari ücret ayarında yap,polisi eğit insanca maaş ver,rüşveti engelle, kodamanlar parasına güvenip aynı ihlalde ısrarcı olursa at hapse bakalım ihlal oluyor mu...
Yani kısaca ortada devlet ciddiyeti yok diyelim.

Geri