Siyah Astra J Ön Kaput Kaplama yapılmalı mı?(Taş için koruyan)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan killyex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Siyah Astra J Ön Kaput Kaplama yapılmalı mı?(Taş için koruyan)

goxb link' Alıntı:
Ben aracı alırken opis'te kaputu ve çamurlukları kaplattım. İnanılmaz pişmanım, hiç gerek yok. 1 sene sonra insan aracından hevesini aldığında niye böyle birşeye para vermişim diyor. Cam filmi, kaput filmi, boya koruma, ekstra izolasyon, koltuk koruma falan yaptırmıştım. Benim tavsiyem sakın kaplatmayın. Üstelik çizilince veya hava alınca inanılmaz kötü bir görüntü oluşturuyor.

Ne yazık ki aynen katılıyorum. Ben de yaptırdığıma pişman oldum. Başlıca sebebi araç kirlenince çok kötü gözükmesi. Tüm kaputu kaplatırsanız belki ton farkı bu kadar çarpıcı olmaz ama yine de çamurluklarda belli olacaktır sanırım. Belki daha kalitelisinden yaptırırsanız daha iyi bir sonuç alınabilir, o konuda da yanıltmayayım. Ben aracı aldığım bayiye yaptırmıştım.

Bu arada geçenlerde bir arkadaşım Tabanway'dan komple motor kaputu, ön tampon ve ön çamurluklar için 1.200 TL fiyat almış. Ucuz mudur pahalı mıdır ya da ne kadar iyi yaparlar bilmiyorum; ama fiyat karşılaştırması açısından aklınızda bulunsun diye söyledim.

aracınız sanırım sıyah renk ben servıste yaptırdım ve sokup servısın onune atmam 1 haftayı bulmadı kesınlıkle goruntuyu bozuyor hele bıde yarım yaptrrsıanız :S  benım tercıgım karbon fıber  kım ne derse desın yakısmıo gıbı bı kelıme kufur olur yanı bızzat aracımda war ve gorupde yaptıran cok arkadasm var astra j sıyah benımde seffaf ıse korur goruntusu berbat..

Bende dondum yaptırmaktan sımdılık. Yaptırırsam butun kaputu kaplatmaya karar verdım 90 cm'mış kaput. Goruntu yarımlarda kotu sanırım tamamen kaplatırsam ıcımede sıner. Teşekkur ederim.

Benim de kaputun tamaminda ve kaput önü ile izgara arasindaki kucuk bolumde var. Araci aldigimda Sonax'ta boya koruma+koltuk/jant/motor koruma + kaput filmi 800 TL vermistim bir yil once. İyi ki yaptirmisim ve iyi ki de tum kaputa yaptirmisim. Cok sert darbelere koruyuculugu olmasa da diger aracimizda olan ufak tefek yuzlerce cizik Astra'mda yok en azindan.

Not:olur da servise giderseniz kaputun uzerine o fosforlu kalemler yazmamalarini soyleyin. izi cikmiyor, gunes vurunca rahatlikla okunuyor  battle_Escrime

benim aracta siyah ve yarım koruma var. tam kaplatmadıgıma pişmanım. ama koruma bence yeterli bir düzeyde. Hatta önden kazada aracın kaput kısmının önü egildi ama boya kalkması olmadıgı için sadece düzeltme işlemi ile kaput boyamadan kurtulmuştum. bence yaptırmanızda fayda var ama tam kaplatın

Komple kaput filminin maliyeti ne arkadaslar
Tabii kalitelisinin

Ben bu konuyu aracı alırken düşünmüştüm.

Dogrusu 15 yıl kullandıgım eski aracımda hiçbi şekilde böyle taş izi vs olmadıgından gereksiz görüp vazgecmiştim ancak o aracın önü bizimkilere göre daha düzdü.

Bugün işe giderken ön cama bi taş geldi.. Hadi ucuz yırttık iyi ki kırılmadı dedim ama aractan indigimde kötü bi sürprizle karşılaştım.

Meger o taş önce ön kaputa gelmiş ve kaputta hafif bi göçük meydana getırmış. Biraz da çizilmiş tabi.

Şimdi keşke koruma olsaydı dıyorum. Hafta sonu bi servise ugrayacagım. fiyat alacagım. Bakalım. Umarım o göçük için de çare bulurlar. Yoksa bu da nazarlık olsun dıyecegım. Napayım.

Geçen hafta aracıma cam filmi yaptırırken kaputuda kaplatmak istedim. Ama yapan arkadaş abi 1 sene içinde sökmen lazım dedi yoksa sararma yapar diyince bende kalsın dedim. Kim sararma yapmaz derse de yalan söyler diyor. Eğer yaptıracaklar veya yaptıranlar varsa 1 sene geçmeden söksünler derim...

kaputa şeffaf film kaplatmak şart. ben yaptırmadım gerek yok dedim pişman oldum. şiddetle tavsiye ederim yaptırılmalı...

Kaput filmi mutlaka güneşi geçirmeli aksi halde ön kaput da zaman içerisinde aracın diğer
kısımları arasında renk farkı ortaya çıkıyor kesinlikle

Geri