sıfır aracı alır almaz otobanda yüksek devirle yüksek hız yapmak zararlımı??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mnurlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mnurlu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
....

Son düzenleme:
benim bildiğim kadarıyla zararlı çünkü motordaki parçalar yeni yeni alışmaya açılmaya başladığı için zararlı

Yeni nesil motorlarda motor açma diye bir şey yok ama onun yerine adaptasyon süresi diye bir şey icat ettiler. Yeni parçaların birbirine uyum sağlaması için belli bir süre aracın 3000 devir üzerine çıkmadan kullanılması sağlık veriliyor.

Rodaj diye bir terim var, rodaj süresi diye bir terim var. Bir araştırın lütfen.

Keyifli forumlar dilerim.

valla usta bız corda almıstık cdtı babamm aldıgınnın ılk gunu karsıyaka yolunda 160 ı gordu valla aracta ne bı sorun cıktı nede bısey zaten parclar ona gore rodaj dıe bısı kalmadı arac basta nasılsa snradanda ole oluo artık yanı motor acma olayı olmuo...

ben motor açma olayının olmadığını katılıyorum. Ama kullanıma bağlı olarak ilerde motorun sağır kalması durumu söz konusu.

....

Son düzenleme:
yenı yapılmıs motora rodaj uygulanır fabrıkanın cıkan motora deyıll cunkuu fabrıkada motor toplanıyor ve belırlı bır sure calısyor ıste o arada rodaj suresı doluyor

Bu teknolojide ki arabalara motor açma olayı saçma.

arkadaşım en iyisini yapmışsın adam bi merak ediyor nasıl gidiyor ne yapıyor test ediyoruz bende 180 görmüştüm deneme için ilk günde problem yok devam

Geri