Seat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Video da anlatım da bulunan arkadaşlar resmen aracının canına okudular ya... firma olarak ben olsam bu adamlara maddi ve manevi tazminat davası açarım yeminle :D

Abi Seat olarak bir tek Leon u öneririm. İbiza donanım ve boyut olarak daha düşük, Toledo ise geniş ama hem donanımı garip hem de o özelliklere göre gereksiz pahallı.

Leon, full led paketle birlikte güzel bir tercih. 1.6 TDI da DSG seçeneği var diye biliyorum. Ama DSG maalesef sorun riski çok olan bir aktarma. Tüm sorunları kaldırdık dedikleri DSG-3 den dahi sorun çıkaranları var.

Hani acelen yoksa yeni Insignia yı bekle derim. 1.6SIDI 136 hp lik motorla gelecek. Hiç olmadı 1-2 seneye bu motor Astra J ile sunulacak.

Bir başka seçenek olarak sana yeni Octavia yı da önerebilirim. TDI ve DSG kombinasyonu mevcut. Zaten benim şu anki arabam ve çok çok memnunum

Opel almam daha da... ama Octavia araştırmak gerek olabilir. Oda fena değil. Baya da sağlam bir araç gözlemlediğim kadarı ile. Zaten ilk baktığım konunun başında aracın yakıt değerleri az yakan araçlara bakıyorum. Hızı filan çokta önemli değil önemli olan az yakması ve dayanıklı bir araç olmasını istiyorum.

Mert in paylaştığı videodaki elemanları ekşi sözlükten tanıyorum..Doğuş oto dan destek alıyorlar maddi olarak..Yıkama yağlama yapıyorlar..Tıpkı arabam com dakiler gibi..Uyarayım dedim..

Ben olaya bu aracı incelerken kendi aracımdan daha fazla artısı var diye inceledim. Var da şimdi 1994 model ile mukayese etmek biraz zor artıları çok fazla. Yakıt desen öylesine bugün kara belma şehir içinde 0.40 krş gördü hemde LPG de hava soğudu anında artmaya başladı.

Ben özellikle araba konusunda biraz faşistim..Bunu inkar etmiyorum..Özellikle memleketimde şu vw in haketmediği ilgiyi ve satış rakamlarını görmesi kadar canımı sıkan çok az şey vardır..Ancak tesellisini de beraberinde getiriyor..Burası Türkiye..Dünyada anormal olan herşey, burada normal..Toplumun normları anormallikler üzerine kurulmuş..Müslümanlık aslında gayri müslimanlık ya da sanata dair herşey almanların sanatla alakası olmayan kitch olayı..Nyse; Nadir abi öncelikle umuyorum gönlüne göre bir arac bulursun diyorum..Seat düşünmeni vw ile tek yumuırta ikizi olan araçlarına rağmen 15-20 bin tl ucuza alınabilir olması açısından mantıklı buluyorum..Ama bana çok kült araçlar geliyor..Yani 100 km den sonra ses alır,kayma eğilimi gösterir vs gibi tahayyüllerde bulunmama sebep oluyor.. 1.6 dizel ya da 1.2,1.4 turbo takvilelilerini çok abartmamak kaydıyla yine kullanım açısından vaad edebilirlikleri açısından tutarlı görüyorum...Fakat benim seat exeo lara takıntım var.. Yani jetta ya da rapid gibi bir araç düşüneceğine a4 gibi bir araç düşünebilirsin..Ayrıca senin ford hassasiyetin vardı :) ?

Serdar bende vw konusunda çok hassasım aslında sevemedim gitti bu aracı nedense? Kırıkkale ye bir araç götürüyordum 80 km hızla aracı az kala takla attırıyordum... ondan sonra bu araçlardan soğudum... birde arkadaş dünya kadar para istiyorlar ama inan özellik yok lamgur lungur özellikler var. İnsan diyor bu kadar para verene kadar gider daha fazla donanımlı araçlara saldırırım.

Kesilikle katılıyorum Nadir Abi; güzel özetledin olayı ;) bu arada exeo 4 yıldız almıştı 2010 da..Yine audi den Q7 bile 4 yıldız almıştı ncap tan...Düşün..Böyle araçlara deli talep var..Hani derler ya audi olsun hoşaf olsun vs gibi..Çok sakat mantık bence bu..

Birde bende bir saplantı var araç ya HB olacak yada Stationwagon ya değilse huylanıyorum şimdi sedan bir araca bindiğimde bir kaplumbağa geliyor aklıma bende onu sürüyormuş gibi oluyorum :D

Abi ben çok memnunum Octi den. Boş Jetta alacağım paraya Full Octi alabiliyorsun. Donanımı çok tatminkar üstelik 1-2 opsiyon ile çok daha üstlere de çekebilirsin.

Tam geniş ailelere göre. Bgajı, iç hacmi inanılmaz geniş. Arka diz mesafesi keza öyle. Kaç kere uzun yol yaptım araçtan inince en ufak yorgunluk hissetmedim.

Perf a gelirsek ne beklediğine bağlı. Ben konfor odaklı aldığım için hayal kırıklığına hiç uğramadım. Kaldı ki 180hp lik Astra GTC den inip bunu söylüyorum. Bgaj ağzına dek dolu, eşim ben ve bebeğimiz ile bir deneme yaptım ve otobanda hiç zorlanmadan 180km gördüm ki bu sürati koruyarak 15-20dk boyunca yol gittim. Şunu söyliyeyim tabiik 0-100 kalkışı için veya çok sportfi kullanım için değil ama ben bu şekilde kullanan biri olmadığımdan sorun da yok.

Yakıta gelince yaz boyu klima hep açık şehir içi 5.5-6lt civarı gördüm. Şimdilerde ort tüketim 5.3lt ye düştü ki, kısa mesafe kullanımlarında ort tüketimi 4.5lt ye kadar da düşürdüğüm oldu.

Yol tutuşu iyi. ama çok zorlamamak lazım. 3,5 yayları olan GTC den inince ilk başta yol tutuşu tedirgin etmişti. Ama kullanımına alışıp adam gibi gittiğin sürece sıkıntı yaratan bir durum yok.

Hani şöyle söyliyeyim bana göre şu anda maliyet/fayda oranı en iyi araçlardan biri.

zamanın bir numara dizel otomatiği hyundai :)

hyundai otomatik araçları çok fazla yakıt tüketiyor yahu. dizel tasarruf için tercih edilirken hyundai otomatik dizel bana çok abes geliyor. benzinli turbo beslemeli araç seçmek daha mantıklı gibi sanki.

Geri