sağ önden gelen ses

ozcivelek' Alıntı:
Valla sağolun arkadaşlar ilgilendiğiniz için muratcan066 arkadaşımızın dediği gibi bir tek yay kaldı sanırım ondan kaynaklanıyor olabilir çünkü baktırmadığım başka bişey kalmadı.
yay ses yapmaz kardeş kırılmadıgı surece

eğer bu sesi özellikle sabahları aracı çalıştırdığında ilk hareket esnasında duyuyosan aynı şey benim arabamda da var senin gibi bi dönem bende sıkıntı yaptım ancak amortisörün içindeki yağın donmasından dediler.aynı ses yazın kesinlikle gelmiyor.sadece kışın oluyor....

motor kulağından olabilir.yada alt travers takozlarından.yada travers gevşemiş olabilir..yada alt rotil bozuk olabilir bunları da bakır

aynı sorun benimde başımda bu salı sanayiye gideceğim usta direksiyon kutusu demişti, ama tansu usta ön denge kollarına baktır dedi salı gittiğimde inşallah sorunu çözerlerde bende sana nerden kaynaklandığını söylerim arkadaşım,

Aralarda farklı farklı konulardan bahsedilmiş,bazıları tamamen farklı konular,farklı sesler...Başlığı açan üyenin problemini biliyorum ve malesef tüm vectra b'lerde var bu (makyajlıları bilemiyorum)... Dalgalı asfalttan ya da bozuk satıhlı yerleden geçerken yürüyen aksamdan 'lap lap' diye sesler geliyor.Eskiden ailemizin ve sonradan abimin olan 96 vectra b'de de aynı ses ile uğraştık zamanında.Tüm amortisör sistemi yenilendi,herşey kontrol edildi,rotlara hatta körüklerine kadar ve gerektiginde degiştirildi ama hicbirsey degişmedi.Ses biraz azalır gibi oluyor ancak geçmiyor,daha sonra eski düzeyine tekrar geliyor zaman icinde...

Tabii bu degişen parcalar hep orjinalleriyle degişti.Belki de farklı birşeyler deneyince hallolabilir...Eğer kökünden halledebilen olursa ve paylaşırsa seviniriz

benden de geliyodu araba giderken tık tık tık diye... 20 km hıza inince kesiliyodu biraz hızlanınca başlıyodu.. sağ kaliperden geliyomuş... düzelttik

eee sorun neymıs yapıldı mı araba ses kesıldı mı???

hayır ses devam ediyor

amortisörcüye gittim yayları söyledim söktü yaya hortum geçirdi biraz düzelir gibi oldu ama hala geliyor Kafama takılan neden soldan değilde sağdan onu anlamadım ayrıca üst motor kulağınıda değiştirdim belki dedim sağda ya ondan olabilr diye ama değişen bişey olmadı

Geri