Regalraptor

maxi scooter adı altında yazdıgım hıcbırı kucuk kalmaz altında.. :)

Para olacak Hayabusa alıcaksın ama nerde !! :( :)

lrghayabusa1.jpg

motor olacaksa kesınlıkle cınden uzak durun. honda cbf 150m vardı tek kısı iyi gidiyodu ıst trafıgınde cok ıse yarıyordu.2000-3000tl arası en iyi motorlardan bırıdır.(2007 sorunludur yag yakar 2008den sonrasını alın alacaklar) cbr 600rr lar var tam benlık motor valla.bastınmı taksı gıbı kacıyor. ama mehmet abının dedıgı gıbı para olacak hayabusa alacan :D

regal raptor ilk sarıkayalar getirtti benim kankamda vardı kullanmadım ama iyi bilirim çinliler içinde en iyisi vibrasyonu hemen hemen yok gibi bir ara emre motorda getirtti ama şu anda getirten yok su soğutmalı motoru var kolay kolay sıkıntı veren bri motor değil görüntüsü güzel aklına takılan bir şey olursa sor yazarım bilemsemde arkadaşıma sorarım onun dediklerini yazarım..

şu anda bildiğim kadarı ile regali getirten yok haliyle parça ve servis bulman güç darphanenin orda bir servisi vardı ali ustaydı galiba adı arkadaş oraya bakıma götürüyodu ama pek memnun değildi çok para göz biri diyordu..

ilk kez kullanacaksan bu tür motorlar yere yakın olduğundan iyidir ama dönüş çapları yetersizdir. trafikte aralara falan girmeden uslu uslu gidecek motorlardır (zaten kurye usulü motor kullananlar motor kullanıyorum sanıyorlar tek yaptıkları bencillik yarattıkları tehlike de cabası). biraz daha seri istiyorsan honda twister çok şık bir motor. ama başlangıç için yamaha ybr 125 likler çok işini görür. eşimlee beraber almıştık a2 ehliyeti bir kez kawasaki 650 den düştüm ona düşmek denmez dönerken düştüm çünki motor enduro ve çok yüksek kontrolü dönüşlerde ve dururken çok zor. bu nedenle boyuna göre motor al. son binişim ise bir scooter idi ve ondan bir düştüm ki eşşek tepmişe döndüm:) 2 sene sol omzum ağrıdı. hala var sızısı... araba kullanırken uzun süre sol elle kullanınca çıkıyor. bu nedenle motor al kullan çok zevkli ve kullanışlı. ama sakın kuryeler gibi heveslenme. o altındaki makina seni öyle kışkırtıyorki anlatamam. sakin sakin kullan araba gibi şeridinde git keyfini sür. emniyet şerididde yağdan çamurdan çok tehlikeli çim sulanan yerler tehlikeli. scooterler gibi küçük tekerleeeer için çukurlar çok tehlikeli. ama efendi gibi kullanırsan keyfini alırsın. haa ben macera yaşayım dersen o zaman bazı boş yollar var bu işin içine girince öğrenirsin çevrende ona göre değişir orda tadını da alırsın ama trafikte aman dikkat...
kazasız belasız sürüşler...
bu arada hayabusa ya özenen arkadaşlar o motorun kaç kg olduğunu bi öğren bakalım:) o motoru kullanmak öyle herkesin harcı değil. motor her zaman gider ama durdurmak zordur. daha doğrusu dururken kontrol etmek. o motor 250 kg üzeri dururken hafif yatarsa yada Allah korusun yokuş aşağı inerken durmak zorunda yada dönmek zorunda kalırsanız ben görürürm sizi:) o makinaya heves etmeyin bence:)

Son düzenleme:
ilk kez kullanacaksan bu tür motorlar yere yakın olduğundan iyidir ama dönüş çapları yetersizdir. trafikte aralara falan girmeden uslu uslu gidecek motorlardır (zaten kurye usulü motor kullananlar motor kullanıyorum sanıyorlar tek yaptıkları bencillik yarattıkları tehlike de cabası). biraz daha seri istiyorsan honda twister çok şık bir motor. ama başlangıç için yamaha ybr 125 likler çok işini görür. eşimlee beraber almıştık a2 ehliyeti bir kez kawasaki 650 den düştüm ona düşmek denmez dönerken düştüm çünki motor enduro ve çok yüksek kontrolü dönüşlerde ve dururken çok zor. bu nedenle boyuna göre motor al. son binişim ise bir scooter idi ve ondan bir düştüm ki eşşek tepmişe döndüm:) 2 sene sol omzum ağrıdı. hala var sızısı... araba kullanırken uzun süre sol elle kullanınca çıkıyor. bu nedenle motor al kullan çok zevkli ve kullanışlı. ama sakın kuryeler gibi heveslenme. o altındaki makina seni öyle kışkırtıyorki anlatamam. sakin sakin kullan araba gibi şeridinde git keyfini sür. emniyet şerididde yağdan çamurdan çok tehlikeli çim sulanan yerler tehlikeli. scooterler gibi küçük tekerleeeer için çukurlar çok tehlikeli. ama efendi gibi kullanırsan keyfini alırsın. haa ben macera yaşayım dersen o zaman bazı boş yollar var bu işin içine girince öğrenirsin çevrende ona göre değişir orda tadını da alırsın ama trafikte aman dikkat...
kazasız belasız sürüşler...
bu arada hayabusa ya özenen arkadaşlar o motorun kaç kg olduğunu bi öğren bakalım:) o motoru kullanmak öyle herkesin harcı değil. motor her zaman gider ama durdurmak zordur. daha doğrusu dururken kontrol etmek. o motor 250 kg üzeri dururken hafif yatarsa yada Allah korusun yokuş aşağı inerken durmak zorunda yada dönmek zorunda kalırsanız ben görürürm sizi:) o makinaya heves etmeyin bence:)

Hayabusa lafını ortaya atan ilk kişi olarak yazdığını üzerime alıyor ve cevap veriyorum...Sen, ''o motor kaç kilo öğren bakalım'' diyorsun ama sen önce benim kaç kilo olduğumu öğren bakalım...:)

O motoru kullananlar uzaydan gelmedi ya..Her işin bir ilmi, tekniği var...Onlar gibi bende öğrenir, kullanırım...Düşme olayına gelince, bugün dünyanın en iyi yarışcıları bile düşüyor hemde müthiş hızlar yaparken...Düşecek olduktan sonra bu iş acemiye, tecrübeliye bakmaz..O motoru hızlandıran motor teknolojisini yapan Japon, onu durduracak fren mekanizmasını da koymuştur emin olabilirsin...Altında duran aracın özelliklerini bildikten sonra aklı başında her sağlıklı insan o aracı sağlıklı ve verimli bir şekilde kullanır...Tabii ki önce emniyet...Zaten şu an tartıştığımız şeyde olmayan bir motorun nasıl kullanılacağı gibi gereksiz bir konu...Sonuçta bu bir hayal...Tıpkı bir param olsaydı Ferrari alırdım gibi...Param olsaydı Hayabusa da alırdım...;) :)

Beni düşündüğün için de teşekkür ederim...;)

paranız yoksa olmayan bir motor hakkında tartışmanızda yersiz bence sonuçda hayabusaya binende evet senin gibi insan evladı farkınız yok sadece 1200cc lik bir aleti zap etmek frenle onla bunla teknikle yetmez yılların usta tecrübesinide ister sanırım arkadaşım ondan bahsediyor

tecrübede öyle eğitimle alınmaz sende de o tecrübe varsa sorun yok demekdir.. düşme olayına gelincede haklısın o pilotlar düşüyor ama o pilotların üstünde 5000 euroluk ekipman var sırf kaskları 2000 euro bunun dışında onlar pistte düşüyor yani karşıdan gelen araba yok trafik yok insan yok yani tehlikeli olan bir şey yok ayrıca arkalarında koskoca fabrika var yani motoru parçalasada fabrika gider sıfır motor verir senin arkanda o sponsor yoksa o motorun bir grenajı ikinci el bir motor parası tutar :)

ben onlarca motorcu tanırım içlerinde 600 lük motor kullanan dolu insan var bu insanlar bazısı 10 bazısı 20 senelik motorcular onlar bile kendilerini şu anda hayabusaya binicek kadar yeterli tecrübeli görmüyorlar. binmişlermi tabiki hepsi binmiş sürmüşlüğü var ondan cesaret edemiyorlar ama sohbetlerinde çok geçer çok kör cesareti olan hava civa için hayabusa alan adamalar var diyorlar..

yani kısaca olmayan bir alet hakkında ne gerek var bu kadar sohbete ben bile şu anda kendime şaşıyorum :)

bence türkyiede en güzel ekonomik iyi gideri olan motor 250cc lik güzel bir motor uzun yol yapıcaksan su soğutmalı al yeterli bence 250 cc lik motor zaten 120-140 arası yapar buda motorda yeterli bir hız zaten bunu bile çoğu yerde yapamassın trafik var radar var yolda mıcır var çukur var hayvan ölüsü var kola kutusu var çelik teller var varda var bunların birine 60 bile girsen kendini motorun 3 metre uzağında bulursun yerde.. unutmayın e-5 de iki bölünen iki motorcuyu araba sıkıştırdı diye o teller ikiye böldü yani fantazi yapmaya gerek yok bence..

konu hortlamış regal raptordan hayabusaya geçmiş.
neyse su an çok sevinçliyim herşey tamam,pazarlığımız tamam, bu hafta içi izmire gidip alacam.tabiki regal raptor ve t gidonlu :)
bu arada zçin malından uak durmak konusuna gelince; çinlilerin avrupa piyasası için ürettikleri bir motordur regal raptor ve CE belgeli.ve ingiliz polisinin resmi motorudur.motor hakkında bir dipnot daha, motorda kullanılan butun nikelajlı aksamlar fabrikasında tam 4 defa nikelajlanıyor.gerisini siz düşünün artık.

zafer abi haklısın kuryeciler yada pizzacılar gibi aralara girilecek bir motor değil.zaten onların yüzünden normal trafikte insanlar motorlara saygı göstermiyorlar çünkü kuryeciler trafiğe saygı göstermiyor.

ayrıca öyle bir şans olduki buraya fotorafını koyduğum motoru alıyorum.şansından bu kadarı :)hala çocuk gibi sevinçliyim.isteyen herkes inşallah bu sevinci yaşar :)
a14kb.jpg

Son düzenleme:
Sitede ne çok Kenan Sofuoğlu varmış da haberimiz yokmuş...! :D :D

Ya dostlar, yapmayın etmeyin..! Ben sadece param olsaydı Hayabusa sürmek isterdim diye bir hayalim oldğunu söyled
im o kadar...Neden bunu bu kadar büyüttünüz anlamadım..Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz ama bu kadar uzatılmaya değecek bir konu değil...;)

Geri