Hocam günaydın 3 hafta önce size söylediğim şekilde Liqui Moly akış metre temizleyici sprey aldım maf map ve oksijen sensörlerini temizledim bir önceki tireme sorununu yaşadığım yerden benzin almadım başka bir shell den benzin aldım ve geçen hafta tekrar memlekete gittim bu gidişimde yine arabanın biraz zorlanacağı taşlı topraklı inişli çıkışlı köy yollarında kullandım titreme yapmadı benim temizlik mi ( temizlediğim sensörlerde öyle videolarda görünen kurum zift hiçbiri yoktu az bir şey siyah is çıktı ) işe yaradı yoksa benzinlik değişimimi düzeltti anlamadım neyse şimdilik düzeldi ya çok şükür artık hangisi olduğu çokta önemli değil.
Memlekette ırmak kenarına indim yaklaşık 10 km stabilize toprak yoldan geri çıktım evin önüne gelip stop ettiğimde çok fazla benzin kokusu vardı internette biraz araştırdığımda sorunun genelde sizin de söylediğiniz benzin buharlaştırma valfinden olduğunu okudum sizce de koku bundan kaynaklanıyor olabilir mi nasıl net öğrenebiliriz.
Şimdiden çok teşekkürler hayırlı günler.
Merhaba, koku olması temel olarak yanmamış benzinin çiğ olarak dışarı atılmasından kaynaklanır. Eğer hata kodu yok ise bunun birçok nedeni olabilir. Ateşleme sistemi iyi yakım yapamazsa yanmayan benzin kokar, enjektör fazla benzin atarsa kokar, hava yakıt dengesini bozacak herhangi bir problem varsa koku olur. Eğer şikayetiniz devam ederse ve hata yoksa durumu analiz edebilecek bir ustaya göstermeniz iyi olur. Uzun süredir bujileriniz değişmedi ise örneğin benzini yeterince yakamayan araç koku yapabilir.