Porya Rulman numarası..

celaleddin007

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Porya Rulman numarası..(değiştirdim)

Arkadaşlar 94 Vectra 1.8 GL 'nin ön sağ porya rulmanı numarasını bilen varmı..Birde hangi markaları önerirsiniz ??

teşekkürler..

Son düzenleme:
skf olsun yeter

yaklaşık 3 hafta önce bende saol arka porya setini değiştirttim. SKF set 170 ytl işçilik 50 ytl toplamı 220 ye patladı. serviste 440 ytl istemişlerdi..
benim rulman numaram 1604002.
şimdi sen bu rulman numarasını iki şekilde öğrenebilirsin

1- herhangi bir servise telefon açıp
2- oto sanayilerinde rulmancıya da sorabilirsin. fakat yanlış numara almamk için aracın marka, model,motor cc,ABS ve bijon sayısını vermen gerekir..

Arkadaşlar bugün porya işini hallettim..Önce kendim amortisör, helezon ve diskin olduğu bölümü söktüm.tornacı da eski rulmanı preste çıkarttırdım..sonra bilyacıdan SKF marka rulmanı beraber gittiğim kaportacı abimin sıkı pazarlıkları ile 30 YTL ye aldım..

sonra yeni rulmanı tornacıda yine presle güzelce yerine oturtturdum..sonra tekrar sökme işleminin tersiyle parçaları toparladım..

bu işi toplamda 30 ytl rulman+5ytl tornacı+Kısa LM :) 40 YTL ye hallettim..

kazasız belasız sürüşler kardeşim..
sen şanslıymışın sadece rulamn satılıyomuş aracının. ben set almak zorunda kalmışdım..

işçilik vermeden hallettin yani ; rulmanıda ucuza almışsın; süper olmuş; şahsen ben cesaret edemem yürüyen aksamda parça sökmeye...

bu işi tamirciye yaptırsam bana en ucuz 100 ytl ye patlardı.. Bu tür işlere biraz elim yatkın, merak ve cesarette olunca yapılıyo..

ayrıca içime sinerek ve kendi istediğim gibi yaptım..tamirciler rot başı rotil gibi yerleri sökerken çekiç kullanıyorlar ve bu benim hoşuma gitmiyo, ben kaportacı abimin çektirme aletini kullandım mesela..

bu işi tamirciye yaptırsam bana en ucuz 100 ytl ye patlardı.. Bu tür işlere biraz elim yatkın, merak ve cesarette olunca yapılıyo..

ayrıca içime sinerek ve kendi istediğim gibi yaptım..tamirciler rot başı rotil gibi yerleri sökerken çekiç kullanıyorlar ve bu benim hoşuma gitmiyo, ben kaportacı abimin çektirme aletini kullandım mesela..

Merhaba
Hiç sorun oldu mu daha sonra. Ben de bunu VECTRA c 2004 1.6 da yapsam mı? Bunu yapabilecek yer var mı? Bende sağ ön ve arka poryalar değişmesi gerekiyor da.

Geri