Bak hele ya benim param cebim size mi kaldı? hiç para sıkıntım olmasa gelip burda bu muhebbetin içinde olup astra bakarmıyım? Ben astra j nin herşeyini en az siZin kadar hatta bilemediğiniz kadar biliyorum ben kimseye süspansıyonu ile ilgili soru sormadım merak etsemde 1.3cdti diyene huracan örneği veren biriyle bunu konuşmazdım.
Merak edip bilmediğim tarafı yazılımlı kullanılmasıydı aşırı bir performans beklentim yok ama 10 yaşında hitler motorlu arabamıda aratmasın bu çok anormal bir istek mi? Örnekleme amaçlı verdim kimseyle illegal yarış peşinde değilim arkadaşımda var her gün aynı yolda gidip geliyoruZ fakat yazılımdan korkuyor stock biniyor konuyu uzatmanın alemi yok herkesin öncelikleri vardır buna kişinin kendisi karar verir hangi işeleri tutup hangi işleri bırakacağımada ben karar veririm.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kimseyi cebindeki parasıyla yargılamadım. O çok ayrı bir şey. Allah çok büyük ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz, eğer o şekilde bir izlenim verdiysem gerçekten çok özür dilerim.
Binek otomobile biniyoruz hocam, beklentiler de o şekilde olmalı. Ne bileyim uzun yolda yorucu olmamalı, binildiği zaman keyif alınmalı, güzel bir müzik eşliğinde başka sesler olmamalı. Olur da tehlikeli bir durumla karşılaşırsak sezgilerin kişiyi yanılttığı noktada güvenlik donanımları devreye girmeli. Yağını suyunu yakıtı eksik edilmediği sürece başka masrafı olmamalı. Daha sonraki sahipleri de aynı şekilde devam etmeli şeklinde olmalı.
Evet Astra J' nin kapasitesi belli. Yazılım yükletilmesinin esas amacı, üretici tarafından egzoz emisyonlarını belli bir seviyede tutmak için gene yazılımla kısılmış bölümün açığa çıkartılması.
Binek otomobile yazılım yükletilmesi bu yüzden bana saçma geliyor, ona verilecek 500 ila 1000 lira para yetmezmiş gibi bir de yakıt sarfiyatı artıyor. Onun yerine araç kamerası alın, navigasyon alın, kışlık lastik alın ne bileyim hatta ailenizle güzel bir yemek yiyin. Yazılım yakıtı azaltır şeklinde bir aksi iddiada da bulunmayın çünkü üreticiler 0.1 litre daha az yakması için çabalarken garip bir savunma olur.
Sinyal vermeyi halen bir alışkanlık haline getiremediğimi üzülerek söylesem de, sollama dışında sol şeritte durmam. Vızır vızır solumdan geçip giderler, ben gitmek istediğim mesafeye en ekonomik nasıl giderim onun derdindeyim. Çünkü binek otomobil sahibiyim. Altımdaki araba yarış arabası değil, kaldı ki yarış arabası bile olsa trafikte acemi, art niyetli, katil ruhlu insan da çok. Kim olursa olsun, frene ani basmasına bakar, sizi seven insanları üzmek, dünyadan göçüp gitmek 3 saniye bile sürmez. Zaten insanlar bu düşüncelerde olmadığı için trafik kazaları oluyor ve boş yere insanlar ölüyor.
Sizin verdiğiniz kararların ucu başkasına dokunmadığı sürece kimseye laf söylemek düşmez. O yüzden hayalinizdeki arabaya kavuşmak dileğiyle kendinize ve çevrenize iyi bakın.
En başta söylediğim gibi para konusunda yanlış anlaşılmak istemem, özür dilerim.