Özelleştirmeye EVET!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hi_cazz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
burakcım kömür ve ekmek olayına katılmıyorum. Nedenine gelince kömür olayını bilemem ama dağıtılan yiyecek türü şeyler esnaflardan riaca ile isteniyor. Yardım yapılacağı için. Mesela biz fırıncıyız bizdende isteniyor. Ama verip vermemek senin elinde tabiki. Araç vergisine gelince bu şimdi olmadıki bundan öncede böyleydi. Bende karşıyım aşırı vergi alınmasına fakat bizim elimizde olmuyor malesef

seçimlerde yapılan çoğu harcamanın 2008 bütçesi için düşünülen gelirlerden harcandı.ki buna rağmen rekor açık werdik.maalesef sölüyorum ki akp bu düşünceyle başta olduğu aslında hatalı olan dengeler birbirlerinin hatalarını düzeltmeye dewam eder....

seçimlerde yapılan çoğu harcamanın 2008 bütçesi için düşünülen gelirlerden harcandı.ki buna rağmen rekor açık werdik....

nerden biliyon ki???
kimden duydunda bize soyluyon??

arkadaşlar siyasi parti adı kullanmadan, karalama yapmadan tartışalım ki konu kilitlenmesin..

Ben kısaca şunu belirtmek istiyorum, özelleştirilmesi öve öve bitirilemeyen telekomun satış değeri yaklaşık 1 sene içerisinde Türkiye'den yani bizden kazanılan parayla ödendi.. Ciddi kararlar ve yasalarla Telekomdaki çalışanlar da diğer kurumlardaki çalışanlar da daha bilinçli hale getirilebilir.. Devlet hiçbir zaman hiçbir çalışanına doğru dürüst bir yaptırım uygulamamıştır.. 1 sene içerisinde Telekom'un yeni sahipleri bu borcu Türk Milletinden ettikleri kar ile ödüyorlarsa ben bu özelleştirmeye karşıyım.. Bunun adı peşkeş çekmektir.. Neymiş aslında telekom sadece 20 yıllık satılmışmış, bırakın arkadaşlar.. 20 sene boyunca benden kazanılan para yabancılara akacak..

YAZIK..

bunları görmeyenler var hala..
ekonomi iyi gidiyormuş bu satışlar sayesinde ayakta duracaksak hiç durmayalım.. olurmu yaw sattıkları her yer büyük zararmış türkiye için haha gülüyorum artık sadece gülüyorumm:kop:

evet serdar yazık hemde çok yazık....

Peki abi bunu Türkiyede görebilen sadece 8-10 kişimi var ? 75 milyonluk memlekette...

bunu herkes bi şekilde görüyor satanlar dahill. dogru yada yanlış benim fikrimde zikrimde bu yönde abicim.

Doğru herkesin görüş açısı aynı olmayabilir..Saygı duymak lazım fikirlere...

Bu şekilde benim fikrim illaki doğru diye diretmek yerine, karşılıklı sevgi, saygı ve anlayışla, birbirimizin fikirlerini ciddiye alarak tartışmayı öğrenebilirsek, hepimizin bilgisi daha çok, görüş ve kararları da daha doğru olur diye düşünüyorum..

nerdeeeeee:)

Ayrıntıya girmeyeyim diyordum ama durum onu gerektiriyor.
Tekel zamanında Tekirdağ, Nevşehir, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir olmak üzere 5 adet Rakı fabrikası vardı.Şu anda Diyarbakır, İstanbul ve İzmir fabrikaları devre dışı bırakılmış durumda, sadece Tekirdağ ve Nevşehir fabrikaları faal.Hatlar modernize ve optimize edildi, kapaside de gayet yeterli durumda.Sizce Tekel özelleştitilmemiş olsaydı 5 tane verimsiz fabrikayla üretime devam mı edilirdi, yoksa aynı operasyon yapılır mıydı?
Devletin veya özel sektörün, kaynaklar sınırlı arkadaşlar.Verimli kullanmak lazım.

Geri