Özelleştirmeye EVET!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hi_cazz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben De Bir Seferinde ödeme Için Kuyruktayim. 45 Dakika Mi 1 Saat Mi Ne Sira Bekledim. Tam Sira Bende, Ilk Siradayim. Adam Mesai Saati Bitti Diye Küçük Pencereyi Yüzüme Kapatmişti.

Özelleştirme bütün toplumlarda olması gereken bişey aslında...
Neden; Devlet eliyle altüst konumda çalısıldıgı için idare illaki gevşek olmaktadır.

Ama maalesefki ülkemizde Özelleştirme adı altında yabancı sermayeye PEŞKEŞ çekiliyor...
Durum bundan ibaret.
Yabancı ülkelerde olan özelleştirmeyi görseniz hepiniz desteklersiniz, ama şu hükümetin yaptıgı özelleştirme ise LANET olsun....
Yok pahasına satılan kurumlar straji ve ekonomide olan yeri yüzünden Ülkenin belirli yapı taşlarıydı...

son sözüm

'Durmak yok, yolmaya devam':mad:

konu özelleştirmeye dönmüş ama sanırım biraz da bizim suçumuz...avrupa da veya amerika da birşeyin saati varsa o iş o saatte olur..tren 09.15 de kalkacak ise o saatte kalkar...seni beklemez...eğer daire 16.59 da kapanacak ise 16.59 da kapanır herkes de o saatte kapanacağını bildiğinden o saate kadar işini halleder. biz de biraz hallederim mantığı var. icra daireleri saat 17:00 de kapanır. icra memuru veya müdürünün de dediği gibi o saatten sonra kendi işlemlerini yaparlar...zannedildiği gibi 17:00 de dükkanı kapatıp gitmezler. sadece tek bir işinizi halletmediler diye suçladığınız kişiler hergün binlerce talebi yerine getirmeye çalışıyorlar..ben sizin yerinizde olsam ve elime böyle bir tebligat geçmiş olsa (ki maaş haczi geldiğine göre şirketsiniz ve şirketlere yapılacak tebligatlar muhtara yapılamaz, usulsüz tebligat dahi söz konusu olabilir) o gün ilk iş bu meseleyi hallederdim, saat 17:00 lere kalmazdım.

İtham ettiğiniz insanların da bir takım hakları olduğunu unutmayalım...mesai saati denen bir kavram varsa bir dakika da on dakika da bir saatte aynıdır...

Bende özelleştimeden tarafım..Şu anda devlet eli ile işletilen tüm müesseseler %25 performansla çalışmaktadır..Bu işyerlerinin özel sektörde %100 performansla çalıştırıldığı taktirde vergiden daha fazla gelir elde edeceğine inanıyorum devletin..Hemde vatandaş memur zihniyetinden kurtulmuş olup kurumsal imajın getirdiği müşteri memnuniyetine kavuşacağına inanıyorum...

Arkadaşlar, özelleştirme konusuna biraz at gözlüğüyle bakılıp ön yargıyla yaklaşılıyor gibi geldi bana.Ben şu anda eskiden devlete ait olan ve Türk Şirketlerinden oluşan bir konsorsiyuma satılan, sonrasında da bu konsorsiyum tarafından da bir Amerikan firmasına satılan bir şirkette çalışıyorum.Değişimin ne boyutta olduğu içeriden çok daha iyi görülebiliyor.
Benim şu anda çalıştığım şirket Mey İçki, yani eski Tekel İçki Grubu.Şu anki Ambalaj ve ürün kalitesini Tekel zamanı ile karşılaştırdığında aradaki farkı göremeyen var mı?

Şu anda dünya ekonomisinde yeni trend "private equity" denilen sistem, yani kar etme potansiyeli olan zor durumdaki şirketleri alıp profesonelce yöneterek bunlara değer kazandırıp aldığının 10 misline satmak.Maalesef kamu şirketleri kar eder gibi görünse de sırtlarında inanılmaz bir kambur var.Çalışması gerkenden 4-5 misli fazla personel çalıştırılması ve üretim hatlarının zamanında modernize edilmemesi nedeni ile bu şirketler elde etmesi gereken karın çok altında karlarla çalışıyorlar.Yani karlılık var ama bu karlılık profesyonel bir yönetimle çok daha artabilecek potansiyele sahip.Ayrıca her özelleştirilen şirket yabancılara satılacak diye bir kural yok ki.Türk şirketlerinin ihaleye girmesi kimse tarafından yasaklanmış değil.Yabancı şirketlerin farkı sıcak paraya ve ileri görüşe sahip olmaları.

evet bende bunları söylemek istiyorum. Sen benden daha açık anlatabilmişsin.

Ben De Bir Seferinde ödeme Için Kuyruktayim. 45 Dakika Mi 1 Saat Mi Ne Sira Bekledim. Tam Sira Bende, Ilk Siradayim. Adam Mesai Saati Bitti Diye Küçük Pencereyi Yüzüme Kapatmişti.

Sadece ben veya sen değil bu gibi durumlarla hepimiz karşılaşıyoruz. Mesai saati dolunca işlem bitmez. Mesai saati dolunca içeriye işlem yaptıracak olan kişi alınmaz. İçeride bekletilen kişinin işi görülmesi lazım. Ama işte yapı gereği lakayit yönetim olduğu için bunlar oluyor. Adamlar birde halkı uyutuyor. Neymiş. Sistem kapanıyormuş. Ben şahit oldum. Aynı işin hatırlı kişiye saat 17:00'dan sonra nasıl güzel yapıldığını.

konu özelleştirmeye dönmüş ama sanırım biraz da bizim suçumuz...avrupa da veya amerika da birşeyin saati varsa o iş o saatte olur..tren 09.15 de kalkacak ise o saatte kalkar...seni beklemez...eğer daire 16.59 da kapanacak ise 16.59 da kapanır herkes de o saatte kapanacağını bildiğinden o saate kadar işini halleder. biz de biraz hallederim mantığı var. icra daireleri saat 17:00 de kapanır. icra memuru veya müdürünün de dediği gibi o saatten sonra kendi işlemlerini yaparlar...zannedildiği gibi 17:00 de dükkanı kapatıp gitmezler. sadece tek bir işinizi halletmediler diye suçladığınız kişiler hergün binlerce talebi yerine getirmeye çalışıyorlar..ben sizin yerinizde olsam ve elime böyle bir tebligat geçmiş olsa (ki maaş haczi geldiğine göre şirketsiniz ve şirketlere yapılacak tebligatlar muhtara yapılamaz, usulsüz tebligat dahi söz konusu olabilir) o gün ilk iş bu meseleyi hallederdim, saat 17:00 lere kalmazdım.

İtham ettiğiniz insanların da bir takım hakları olduğunu unutmayalım...mesai saati denen bir kavram varsa bir dakika da on dakika da bir saatte aynıdır...

Üsttede yazdığım gibi, 17:00'da sadece içeriye yeni müşteri alınmaz. İçeride işlem varsa yine devam eder. Benim yerime orada bir tanıdığı olsaydı. işler tam tersine dönerdi. Mesela 18 yaşını doldurmamış bir kimse nüfus cüzdanını kendisi değiştiremez. Bu kanundur. Ama sırf tanıdık diye bunu yapan nüfus memurları var. Arkasından ona niye verdiniz diyen kişiye öldürürcesine bakış atan memurlar var. Sanane burda benim borum öter diyen memurlar var.

icra tebligatı neden muhtarlığa verildi. Ortada 1 şirket 4 tane işletme var. Bu işletmeler, söz konusu şirkete fason çalışıyor. O yüzden direk şirket dedim. Yani söz konusu tebligat direk şirket adına gelmiyor. Fabrika adına geliyor. Fabrika sahibide il dışında bulunduğundan bildiri bırakılıp tebligat muhtara teslim ediliyor. Ama tebligat ortada yok. Nereye koydular ise tebligat kaybolmuş. Ben tesadüfen evrakı aldım. Aldığım saatte 16 civarı idi. İlk işim muahsebeciye gidip dilekçe hazırlatmaktı. İşçinin sigortadan resmi olarak çıkış tarihleri dosya numarası falan lazım çünkü. Sadece 6 dakikalık bir gecikme ve karşımda çayını içen yanındaki memurla sohbet halinde olan bir memur. Birde tavrını görseniz :mad: !!! İnsanı çileden çıkarıyorlar. Bu saatten sonra alınamıyorda demiyor. Neymiş bu saatten sonra alma mecburiyeti yokmuş. 7 gün dolmuş. Az sonra gidip vereceğim aynı yere belgeleri, fakat nafile ceza gelecek bize. Hemde bizle alaksaı olmayan 1 işçi yüzünden.

devlet denetlesin ozaman boşverci olmasın özelleştirme yapılır ok ama hep yabancı firmalaramı verilir bi onlarmı cazip teklifler yapıyor sıcak para getiriyor .. bence yakalalıktan başka bişiy degil ben yokoluşşu seyretmekten hiç hoşnut degilim.

Milli değerleri körü körüne, alel acele, peşkeş çekercesine satılmasına HAYIR!

Ne kadar karlı olursa olsun stratejik güç ve uluslarası söz sahibi yapan değerlerin o alandaki en büyük rakiplere satılmasına HAYIR! (misal liman işletmelerinin yunanlara satılması çünkü bu durum onları akdenizde tekel yapar ve tüm pazarlık gücümüzü elimizden alır)

Satılsa bile yetkililerin babasının malını satar gibi pazarcı ağzıyla "babalar gibi satarız" yaklaşımına HAYIR!

ve ne yazık ki bu düşüncelerimle ülkemde azınlığım...

Devlete sırtını dayamak diye bir terim vardır..Girersin bir devlet dairesine..Ya işe gidersin..Canın istemezse gitmezsin..Her ay alırsın takır takır maaşını..Canın sıkılırsa başka bir işede girersin..Ama diğer taraftanda maaşın gelir...Ondan sonra devlet çalıştığın yeri satışa çıkarır..Ondan sonra eylem yapıp kendini yakarsın fabrikanın kapısının önünde...Böyle çok adam biliyorum işe gitmeden maaş alan..Bilirsinki özel sektör devletin çiftliği değil..Adamı yatırmazlar öyle..Ya adam gibi çalışırsım yada koyar kapının önüne...

sanirim insanlar ozelestirmeyi vatani satmak gibi algiliyo gerci bunun sebepi muhalefet den kaynakliyo.. ulkeyi satiyolar diye oy toplamaya calisti :( ama bir kisi bile ozellstirmenin sartlari okumamistir. insanlar bilip bilmeden konusurlar.. diyeceksiniz sen okudun mu okudum bu yuzden bos konusmuyom!!!!!

bende sadece okuyor ve okuduklarımı bireye bagalayamıyorum teori de ayrı pratikte ayrı şeyler oluyor çünkü ..

Geri