Otomotik Vites Anarya Rampa Çıkarken Kaçırıyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DaRgUrE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
geri geri anlamında:)

anaraya diye traktörlerdeki geri vitese derdik. çocukluğumu hatırlattı valla. Bu arada otomatik vitesin çalışma mantığına göre geri vitese atma işlemi tamamlandıktan sonra ileri hareket mümkün değildir. Çünkü vitese takıldığı anda aktarma başlıyor. Bu ancak çok dik yokuşlarda gerçekleşebilecek bir olay. Siz arabayı aynı yokuşta hem ileri hem de geri viteste test edin bence.

E diyelim kaçırıyo ileri veya geri rampalarda bu bir problem olduğunumu gösterir.

diğer otomatik viteslerde milim kaçırmıyo.. benim bundan önceki arabam 96 otomatik cd idi.. yarım metre kaçırırdı dik rampalarda .. hunday tuscon mu ne ondan kullandım milim oynamıyodu.. bi akrabada clasik ww bora vardı oda kaçırmazdı. iyi bi şanzıman kaçırmaz diye düşünüyorum

frenden çekip gaza basma arasındaki o kısa sürede araç ağırlığın da etkisiyle hafif geriye gider gibi olur.gaza bastığınızda ilk hareket te titreşimsiz ve anormal bi ses çıkarmadan yürüyosa no problema.yola devam. çok dik yokuşlarda ( 35-45 derece ) d veya r konumunda frenden çeker ve gaza basmadan beklerseniz araç öne veya arkaya kaçar . buda normal

biraz kaçırması normaldir yokuşa göre
aracına iyi bakıp bakımını iyi yaparsan çok dik yokuşta az kaçırır yani çok az oda
iyi bakmazsan daha fazla kaçırır

Sorunun temel sebebini öğrendim.

Ufak da olsa o kaçırmanın temel sebebi geri vitese atar atmaz hemen kalkış yapılırsa çok kısa da olsa bir kaçırma oluyor. Ama geri vitese attıktan sonra 1 sn gibi bir süre beklenirse -ki bu süre zarfında geri vites devreye giriyor- o zaman milim kaçırma olmuyor. Sorun sadece geri vitese atar atmaz ayağınızı frenden çekit gaza yüklenmeniz durumda kaçırma olayının meydana gelmesidir. Yoksa çok dik de olsa rampada ileri veya geri viteste herhangi bir kaçırmanın olmaması. Ben de yeni farkettim.

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri