Aynı durum bende de var... Önceleri arıza zannettim, ancak sizin gibi kullanıcıları duyunca arıza olmadığını anladım ve başka şeyler de keşfettim...
Misal: Aracı soğukken çalıştırın, deneme amaçlı olarak 500 metre veya 750 metre gittikten sonra kenara çekip stop edin, birkaç dakika bekleyin... Tekrar çalıştırdığınızda şanzıman kalkışlarda daha güzel kavrama yapıyor...
Bir de otomatik vitesler fabrika verilerine göre aynı modelin düz vitesine oranla ortalama 1 litre fazla yakar, bunu sanırım hepimiz biliyoruz... Fakat ne kadar kısa mesafe sürülüp stop edilip, motor soğuduktan sonra tekrar çalıştırılırsa bu miktar daha da artıyor... Mesela ben sabah kalkıyorum 1,5 km. sürüp hastaneye gidiyorum, yaklaşık 5 saat sonra tekrar çalıştırıp 1,5 km. sonra eve geliyorum... Özellikle şu soğuk günlerde hastaneye ya da eve vardığımda hararet ancak 90-95'i görmüş oluyor... Yolun yarısında da şanzıman sizin dediğiniz gibi ancak rahatlamış oluyor, o da biraz daha gaz verirsem... Hal böyle olunca da yakıt tüketimi artıyor... 7 Kasım'da benzin göstergesi kırmızıya yaklaşıyordu, 50 YTL'lik benzin aldım, gösterge yarılandı, 80 km. kullandıktan sonra önceki gün gösterge çeyreği gösterirken yine 50 YTL'lik benzin aldım... Bu süre zarfında kullandığım en uzun mesafe 6-7 km.'dir... İstisnasız haftanın 3 günü de yukarıda bahsettiğim hastane-ev arası mesafeyi yapıyorum...