otomatik vites sorunu??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gökhan

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
bayram tatili için memlekete gitmek için yola çıktım.o güne kadar sorunsuz çalışan otomatik şanzuman sorun çıkarmaya başladı.D de giderken 80 km ile 120 km sürat arasında vites geçişlerinde sorun oluyor.vites değiştirirken çok sarsıntılı sanki araç çukura düşmüş gibi yada nasıl tarif etsem.Hani manuel şanzumanda arabanın hakkı 3. vitesken 4 e atarsında araba sarsılır ya aynı onun gibi oluyor.araba 98 vectra cd.3. vitestede 80 km yi geçince yapıyor.Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

Otomatik viteslerde şanzıma beyni oluyordu sanırım ondan kaynaklanabilir yada mekanik bir şanzıman sorunu vardır baskı-balata ne durumda bilmiyorum ama her iki durumdanda kaynaklanabilir

bu araçlarda balata yok.yağ dan şüpheleniyorum.ama niye sadece belli hız aralığında yapıyor bu arızayı

bu araçlarda balata yok.yağ dan şüpheleniyorum.ama niye sadece belli hız aralığında yapıyor bu arızayı

Yanlış biliyorsunuz.Otomatik vitesin içinde de balata olur.

Yağı en son değiştirmeniz ne zaman oldu bilmiyorum ama 60000 de bir değişmesi faydalı

Selenoid+seçicil+tesisat+balata+beyin bu sırayla gözden geçirin

Tam Otomatiklerde baskı balata varmı yaw:confused:

Otomatik viteslerde balata var ya bütün viteslerde mevcuttur mutlaka

öncelikle otomatik şanzıman yağını değişin,sonrada karterden gelen boruyu ve üst kapağa giren hortumları temizletin aynı zamanda boğaz temiliği yapın o sarsıntı düzelecektir inşallah

avcılar tarafında önerebileceğiniz usta varmı?Arabayı genel bir bakıma da sokmak istiyorum.güvenmediğim bir ustaya arabayı elletmek istemiyorum.

Şanzuman yağına su karışmış olabilirmi.Araç zaten su eksiltiyor.Su karışıp karışmadığını nasıl anlayabilirim?

arkadaşlar bu vites doğrulaması nasıl yapılır.Bilen varmı?

Geri