otomatik bir araç lazım yardım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JOSEFGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şimdi biraz önce araç fiyatlarının özelliklerinin vs olduğu bir site de opel markalarına yazılan yorumları okudum da otomatik vites konusunda baya opele dua eden var :D

Opel'in mekaniği bir çok araçtan sağlamdır, yeter ki onarımlarını kaliteli ustalar yapsın ve orijinal, kaliteli parçalar kullanılsın. 1.6 motorlu otomatik vitesli Astra F (1996 model) ve Honda Civic (2011 model olması lazım) kullandım, inan ikisinin de vites geçişleri aşağı yukarı aynı (vites geçişleri bariz bir şekilde hissediliyor)

Abi beraber dolaştık benim araç ile fark etti isen ilk kalkışta biraz hızlanıp sonradan gazı kesiyorum ki vites iki ye rahat geçsin diye... öyle yapmasam da geçer ama hissettir :D

Hissetmek güzeldir :maden:. Senin aracın kilosu malûm, motor hacmi küçük araçlarda kalkışlarda veya sollamalarda gaza fazla yüklenmemek lazım, kalkışlarda gaza fazla yüklenince araç geç vites büyütüyor, sollamalarda ise hemen vites küçültüyor, bu gecişlerde konfor kayboluyor, yani bu durum son derece normal. Ayni yolda hem 2.0 hem de 1.6 cclik otomatik araç kullandım. Bendeki 2.0 araç rampalarda 3000 devirde vites büyütürken 1.6 olan araç 4500 devirlere kadar yükseldi. Aynı yolda, aşağı yukarı aynı şartlarda kullanılan büyük motorlu araç ortalama 2000 devirde gittiyse, küçük motorlu araç 2500 belki de 3000 devirde gitmiştir.

Zaten Japonlar bu konuda kendilerini aşmış durumda. Adamları taktir ediyorum.Helal olsun bundan sonra Avrupa markalara kendimi sömürtmemek adına elimden geleni yapacağım Çekik gözlü kardeşlerim kazansın :D

Nadir makale biraz eski ama japon ile avrupa markaları arasındaki farkı az çok açıklıyor. Bir yerde de Opel'lerin otomatik şanzumanlarının çok başarılı olduğu hakkında bir yazı okumuştum, bulursam o yazıyı da eklerim.

l2mf.jpg

Güzel bir makale okuya bildiğim yerlerini okudum. Bir ayardan bahsetmiş ustamız... yağ basınç ayarı diye aslında sanırım bu ayar çok önemli. Yolum şaşmaza düştüğünde bir baktırayım bakalım neyin nesi?

-Şeytan kulağına kurşun- Benim imzamdaki aracımın O V. ine laf yok. Gerçek General Motors Amerikan vitesi...

Teşekkür ederim ama içeriğe erişemedim sanırım çok sosyal bir adam değilim :maden:

Sende sorun yok nadir abi, haşmet biraz asosyal saklamış herşeyini :p , benim arkadaş listemde ekli olduğundan ben görebiliyorum :D

Sende sorun yok nadir abi, haşmet biraz asosyal saklamış herşeyini :p , benim arkadaş listemde ekli olduğundan ben görebiliyorum :D

:D bende diyorum arkadaş bir face alam mi? diye ama beni bozar hehe.

Geri