oto navigasyon sistemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fellatore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi bitane 2. nesil cep telefonu işinizi görür
en yenisinden nokia N95 mesela :D

N95 in gps alıcsı çok berbat araç içinde sürekli kesiliyo... çok başarısız

3. nesil dicektin sanırım:):)

N95 in gps alıcsı çok berbat araç içinde sürekli kesiliyo... çok başarısız

3. nesil dicektin sanırım:):)

Katılıyorum sana kardeş!!!

Arkadaşlar yapmayın etmeyin!! NAvigasyon cihazı ayrı PDA ayrı nolursunuz!! Alıcıları iyi değil okadar!! Ayrıca PDA lar (Yani nesiller değil, onlarda çok pahalı) genelde yaya kullanım için üretilmiş aletler.. Araçta çok verimli değil!! Tünele girince kesiliyor!! Arkadaşımda var HP birine sattı 400 YTL ye alan çocuğa yazık!

Bu cihazların içindeki yazılımları bilemem, yazılım da çok önemli ama cep telefonu yazılımlarından fazla bi performans beklememek lazım!! Kaldı ki arkadaşın birisi Ankaradaki kuğulu park kavşağını gösteriyor diyo tamam da GPS ler yolun anlık durumunu bşile veriyor! o cihazla değil Yazılımla ilgili birşey!!!:good:

Katılıyorum sana kardeş!!!

Arkadaşlar yapmayın etmeyin!! NAvigasyon cihazı ayrı PDA ayrı nolursunuz!! Alıcıları iyi değil okadar!! Ayrıca PDA lar (Yani nesiller değil, onlarda çok pahalı) genelde yaya kullanım için üretilmiş aletler.. Araçta çok verimli değil!! Tünele girince kesiliyor!! Arkadaşımda var HP birine sattı 400 YTL ye alan çocuğa yazık!

Bu cihazların içindeki yazılımları bilemem, yazılım da çok önemli ama cep telefonu yazılımlarından fazla bi performans beklememek lazım!! Kaldı ki arkadaşın birisi Ankaradaki kuğulu park kavşağını gösteriyor diyo tamam da GPS ler yolun anlık durumunu bşile veriyor! o cihazla değil Yazılımla ilgili birşey!!!:good:
1. olarak pda ve navigasyon aletleri ayrı seyler deil zaten piyasada sizin satın aldıgınız sadece navigasyon yapıo diye sandıgınız aletlerde birer pda dırama onlar windows mobile kullanmaz win ce denen surmunu kullanır o yuzden bunların genel adı pna dır ve istendiğinde kilitleri kırılarak normal win ce gibi kullanılabilir. Şu an benimde kullandıgım alet dahili gps i olan bi alet.
2. olarak normal bir pda ve ona bluetooth özellikli bir gps mouse la çok ta kaliteli ve guzel şekilde navigasyon yapılabilir çünkü gps mauseların çogunda artık sirfstar III chipseti kullanılıyor ve şuan için en iyi çipset bu butun kaliteli dediğimiz gps yapan aletler bunu kullanır.
3. olarak genelde yaya kullanımı için üretilmiş aletler demek çok yanlış çunku zaten yüzde 90 butun gps aletlerinde yaya modu araç modu ayrı olarak bulunur va alet ona gore navigasyon yapar.
4. olara sana burda katılıyorum cep telefonundan navigasyon yapılmaz yapılsada guzel olmaz hem yazılım bakımından hem ekran bakımından hem sarj suresi bakımından diğer aletlere gore çok geride su anda(pda telefonlar hariç)
5. olarak kugulu park kavşağı bile var diyen benim ve ben onu size önerdiğim navigasyon yazılımının nekadar guncel oldugunu örnek vererek anlatmak istedim ayrıca yazılım gps in herseyidir yazılım olmadan gps hiç bir işe yaramaz.
6. olarak "gpsler anlık durumu bile veriyor o cihazla ilgili değil yazılımla ilgili birsey" demişsin ama tam tersine bu en başta cihazdaki TMC özelliği olup olmamasına baglı bundan sonrada o ulkede bu özelliği aktif halde kullanabilcek alt yapı ve tmc yayını varmı ona baglı en son olarakta kullandığın yazılımın tmc yayınını destekleyip desteklemediğine bağlı. Ama şu anda turkiyede boyle bi olay yok ve satılan navigasyon aletlerinin yüzde 90 ında TMC alıcısı yok garmin in birkaç pahalı modeli hariç.
kısaca burda bilgi verdim yinede sana ters gelen seyler varsa sende ankaradasın galiba uygun oldugumuz bi gun veye bundan sonraki buluşmada inşallah bi mani çıkmazda gelebilirsem sana pdadan nekadar kaliteli ve programlar uzerinde istediğin herseyi yaparak kendine ozel bi navigasyon yapılabildiğini sana somut olarak gosteririm saygılar...

evet zaten avrupadada navigasyon satışı epey düşmüş pda ve smartphonelardan dolayı artık eskidennavgasyon makinesi satan firmalarda artık yazılım firmalarına dönüşmeye başladı yazılım satıyorlar isteyen alır yazılımı smartphonenuna yükler isteyen pda sına yükler adamlar yollarınıdda bulmuşlar her türk ek donanımdan upgradende para alıyorlar

benim telimde de eskiden beri pek çok navigasyon kullandım gene haritaları en iyi olan igo ve tomtom gerisi hikaye navturk zaten çok pahalı ve gereksiz adamalr tekel yapmaya çalışıyorlar ama nafile...

işin özü lu ben tabi para vermeden kullanıyorum gps i crack benimki :) benim gibi bu işlerin içinde olan binlerce insanda böyle kullanmakda bazen sadece harita olarak bile çok çok işlevsel oluyor yol bulma açısından ama şu varki sonuçda kamyoncu uzun yol şöförü değilseniz pek bu tip şeylerede ihtiyacınız yok sonuçda türkiyedeki yollar o kadar düz hesap ki avrupa yollarına tomtomdan bakıyorum karman çorban harbiden o yollara navigasyon şart ama bizim yollar düm düz :D zaten bir otoban bir e-5 uzantılı uluslar arası yolumuz var :D yani öyle seksen çeşit yolumuz yok avrupalı gibi derinlemesine adres bulmak içinde hani sokak falan bence eski usul camı açıp yoldaki birine sormak türkyiedeki navigasyon sistemlerine güvenmekden daha akıl karı olur yanılma payı oluyor navturkde eskiden boğaz köprüsünde sola dön işareti vardı :D:D:D köprünün üstünde yani :D:D sonradan düzelttiler :D ama o tip ynaılma payları çok var insanlar söyledikçe onlarda düzeltiyorlar

1. olarak pda ve navigasyon aletleri ayrı seyler deil zaten piyasada sizin satın aldıgınız sadece navigasyon yapıo diye sandıgınız aletlerde birer pda dırama onlar windows mobile kullanmaz win ce denen surmunu kullanır o yuzden bunların genel adı pna dır ve istendiğinde kilitleri kırılarak normal win ce gibi kullanılabilir. Şu an benimde kullandıgım alet dahili gps i olan bi alet.
2. olarak normal bir pda ve ona bluetooth özellikli bir gps mouse la çok ta kaliteli ve guzel şekilde navigasyon yapılabilir çünkü gps mauseların çogunda artık sirfstar III chipseti kullanılıyor ve şuan için en iyi çipset bu butun kaliteli dediğimiz gps yapan aletler bunu kullanır.
3. olarak genelde yaya kullanımı için üretilmiş aletler demek çok yanlış çunku zaten yüzde 90 butun gps aletlerinde yaya modu araç modu ayrı olarak bulunur va alet ona gore navigasyon yapar.
4. olara sana burda katılıyorum cep telefonundan navigasyon yapılmaz yapılsada guzel olmaz hem yazılım bakımından hem ekran bakımından hem sarj suresi bakımından diğer aletlere gore çok geride su anda(pda telefonlar hariç)
5. olarak kugulu park kavşağı bile var diyen benim ve ben onu size önerdiğim navigasyon yazılımının nekadar guncel oldugunu örnek vererek anlatmak istedim ayrıca yazılım gps in herseyidir yazılım olmadan gps hiç bir işe yaramaz.
6. olarak "gpsler anlık durumu bile veriyor o cihazla ilgili değil yazılımla ilgili birsey" demişsin ama tam tersine bu en başta cihazdaki TMC özelliği olup olmamasına baglı bundan sonrada o ulkede bu özelliği aktif halde kullanabilcek alt yapı ve tmc yayını varmı ona baglı en son olarakta kullandığın yazılımın tmc yayınını destekleyip desteklemediğine bağlı. Ama şu anda turkiyede boyle bi olay yok ve satılan navigasyon aletlerinin yüzde 90 ında TMC alıcısı yok garmin in birkaç pahalı modeli hariç.
kısaca burda bilgi verdim yinede sana ters gelen seyler varsa sende ankaradasın galiba uygun oldugumuz bi gun veye bundan sonraki buluşmada inşallah bi mani çıkmazda gelebilirsem sana pdadan nekadar kaliteli ve programlar uzerinde istediğin herseyi yaparak kendine ozel bi navigasyon yapılabildiğini sana somut olarak gosteririm saygılar...

Ben sana hemen cevap vereyim kardeş..
- PDA dediğin Personal digital assistant tır, oysa ki GPS Global Positionning System dir. Yani ben bi benzerlik göremedim.

- Entegre veya harici, antenli koca GPS aletimi daha iyi çeker yoksa anteni bile gözükmeyen PDA mı uyduyla daha iyi bağlantı kurar?

- Dediğin doğru, Alet tmc yi desteklemezse Trafik bilgilerini alamassın, ama yazılımla da doğrudan alakası vardır bağzı ücretsiz yazılımlar TMC kanalını desteklemezler, böylece aletin bu özelliğe sahip olması bir işe yaramaz. TMC: Traffic Message Channel. Pahalı GPS lerde TMC var demişsin, bu konuda yanılıyorsun: http://www.navking.com/tr/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=169

Burada yazılmamış ama bu alet TMC yi destekleyen en ucuz alettir satıldığı sitelerde yazıyodu sanırım bu özelliğin olduğu.

son olarak TMc ile ilgili şunu eklemek istiyorum, Bulunduğun ülkede TMC yayını yapan bir istasyon yoksa ister yazılımın desteklesin, isterse alette bu özellik olsun, TMC den, yol kapalı, yada şu yolda trafik var falan diye bilgi alamassın ki TR de şu an yok 2009'a kadar olması planlanıyor!

- Ben gördüğüm 3 farklı araç içi navigasyon cihazında da Yaya kullanımı ve araç kullanımı diye iki ayrı şey görmedim, belki vardır çok sıra dışı birşey değil. Zaten olması olduğunu farzedersek bu benim dediğimi destekler (burda anlattım) senin bilmediğin şu, ARAÇ İÇİ NAVİGASYON cihazlarının yüksek hızlarda maksimum verimli uydu bağlantısı kurma özellikleri dolayısıyla onlar araç içi diye ayrılırlar!! Çünkü dağcıların kullandığı GPS leri araçta kullanırsan takılıyo dene istersen! öyle olsa herkez gider o ucuz aletlerden alırdı aracına. İşte bu yüzden olacak senin dediğin özellik varmış o aletlerde!!

- Herşeyi geçtim bu sayacaklarım bile PDA ile Araç navigasyon cihazları arasındaki farkları anlatabilir sanırım:
PDA ların bataryaları daha kısa dayanır,
Ekranları daha küçüktür, dolayısıyla görüntü alımı zorlaşır
Hoparlörleri dha küçüktür,
Antenleri daha küçüktür,
Pda lar uydu bağlantısında yüksek hızlarda takılabilirler,
Araç için yapılmadıklarından buna pek uygun değillerdir!!!

Başka bi kafanıza takılan yoktur umarım, varsa bağzı likler verebilirim aydınlanın diye.. Bilmemek değil, bilmeden iddia etmek ayıp bence!

pda ya bluetooth vasitasi ile baglanabilen gps modullerinin icerisindeki alici unite ve yazilim ile diger gps cihazlarinin icerisindikiler tahminimce aynidir... bir pda nin islemcisi ve de bilgisayar programi olarak kapasitesinin daha fazla oldugunu dusunuyor ve de bir hp pda kullanicisi olarak piyasa da satilan bircok gps cihazinin ekranindan daha buyuk bir ekrana sahip oldugunu da soyleyebilirim... anten boyutu gibi bir faktoru de ortaya atmak bana komik geldi... eski uydu telefonlari ile yenileri arasinda ki farklari goren birisi iseniz anten boyutunun da cok muhim olmadigini ve de sinyal kalitesini sadece alici antenini buyuterek degil vericinin sinyal yayma kalitesini ve de vericinin gonderdigi verinin islem boyutunu degistirerek de arttirabileceginizi unutmayin... gelen sinyal oyle bir cubuk vasitasi ile toplanmiyor... cihazlarimiz da kedinin fare pesinde kostugu gibi sinyal pesinde kosmuyor... her yer elektromanyetik dalga dolu zaten onemli olan uydunun gorebildigi alandir... gps modulu+pda+yazilim ile daha da saglikli navigasyon yapilabilecegine inaniyorum... bu ayni bilgisayara uydu icin dvb kart takarak hem tv izlemek hem de ayni anda exel de calismak gibi birsey...

arkadaslar ben nokia 6110 navigator kullaniyorum icinde 4 gb hafiza karti mevcut avrupayi ve turkiyeyi icinde barindiriyor...bende n95 cart curt almaktansa en iyisi bi nokia 6110 navigator alin gps cok kuvvetli...gelelim haritalari yuklemeye .... ben bi kac forum biliyorum ordan yukledim(ancak daha turkiyede denemedim ama avrupada super ve herseyi detayina kadar gosteriyor...burda forum adi vermek yasakmi bilmiyorum ama ilgilenen arkadaslara msn den yardimci olabilirim...(gecenlerde n95 yukledim ama n95 in gps i o kadar kuvvetli degil bence)....
ozgur_dezen@hotmail.com

pda ya bluetooth vasitasi ile baglanabilen gps modullerinin icerisindeki alici unite ve yazilim ile diger gps cihazlarinin icerisindikiler tahminimce aynidir... bir pda nin islemcisi ve de bilgisayar programi olarak kapasitesinin daha fazla oldugunu dusunuyor ve de bir hp pda kullanicisi olarak piyasa da satilan bircok gps cihazinin ekranindan daha buyuk bir ekrana sahip oldugunu da soyleyebilirim... anten boyutu gibi bir faktoru de ortaya atmak bana komik geldi... eski uydu telefonlari ile yenileri arasinda ki farklari goren birisi iseniz anten boyutunun da cok muhim olmadigini ve de sinyal kalitesini sadece alici antenini buyuterek degil vericinin sinyal yayma kalitesini ve de vericinin gonderdigi verinin islem boyutunu degistirerek de arttirabileceginizi unutmayin... gelen sinyal oyle bir cubuk vasitasi ile toplanmiyor... cihazlarimiz da kedinin fare pesinde kostugu gibi sinyal pesinde kosmuyor... her yer elektromanyetik dalga dolu zaten onemli olan uydunun gorebildigi alandir... gps modulu+pda+yazilim ile daha da saglikli navigasyon yapilabilecegine inaniyorum... bu ayni bilgisayara uydu icin dvb kart takarak hem tv izlemek hem de ayni anda exel de calismak gibi birsey...

KArdeş seninle aramızdaki fark şu sen tahminimce aynidir.. diyosun.. Tahmin ediyosun.. Ben sana anlatıyorum araştırdım, böyle böyle diye!!! İnanmak istemiyosan paşa gönlün bilir.. Yani öyle bir yazmışsın ki gören de beni GPS Aleti satışları düşen, GPS distribütörü sanar!!

Ben sana GERÇEK lerden bahsediyorum.. Gerçekler değişmez, sen yada bir başkası üstünkörü ne söylerse söylesin!! Haa birisi çıkar mükemmel bir PDA yapar GPS de bir numara olan, ozaman o konuda yeni Bir Gerçek ortaya çıkar!! Ama şu an için piyasada GPS Aletinden Daha iyi verim alınmakta PDA lara kıyasla!!

Bu şuna benziyor, 'Bir işte uzman olan ile bir çok işte belli miktarda deneyimi olan arasındaki fark' gibi düşünürsen daha iyi anlarsın!! Yani uzman doktor mu daha iyi bilir Pratisyen mi? Ben Anten derken boyutundan bahsetmedim!!! Zaten her iki alettede (ki PDA'ların bazılarında var) genelde dışarıdan görünür bir anten yok!! Ben içerisinde kullanılar ve sinyal gücü kapma özelliği yüksek olan antenlerin GPS aletlerinde olduğundan bahsediyorum!!

Sana bir örnek vermem gerekirse, Amerikan donanması, AKUT, Sivil Savunma Ekipleri, Dağcılar... Bunlar hep PDA yerine GPS aletini tercih eden kuruluşlar!!

Bence sen bu konuda biraz daha araştırma yap üstünkörü konuşma!! Ayrıca cihazlarimiz da kedinin fare pesinde kostugu gibi sinyal pesinde kosmuyor... Demişsin, Hayır kardeşim tam aksine cihazlarımız Sinyal peşinde koşuyor, Gerekli sinyali alabilmek için uğraşıyor.. Bi dene bak PDA ile olmadık bir yere git pili daha çabuk bitecektir GPS için de aynı şey geçerli.. Sinyal almak güçleştikçe makina o sinyale ulaşabilmek için kendini kasar!!! Bunun bir diğer kanıtı da, senin de deiğin gibi her yer elektromanyetik dalga dolu olduğu için senin cihazın hem GSM operatörü'nün yolladığı dalgaları, Hem de uydudan aldığı dalgaları ayrı ayrı işleyip sana sunmak zorunda olduğu için içinde işlemci vardır!! Ama GPS sadece uyduya odaklanır!! Zaten bu nedenle daha iyidir diyorum!!

Söylediklerine katılıyor ve ekliyorum. Normal bir navigasyon cihazı ile bluetooh gps alıcılarının çipsetleri aynı. Zira şuan piyasadaki en iyi çipseti SiRF Star III olarak görülüyor ki genel olarak kullanılan bu. Dolayısı ile bluetooth bir gps alıcısı ile normal bir gps alıcısının sinyal yakalama gücü arasında fark yoktur. Gelelim ikinci konuya; fayda / maliyet oranı. Navigasyon aletlerini gün içinde kaç saat kullanacağım veya alternatifi olan pdayı kaç saat kullanacağım devreye giriyor. Hatta gün içinde değilde yıllık olarak kıyaslama yapalım. PDA işlevselliği ile kat kat fazla kullanılacaktır, 100 belki 200 belki daha fazla. İyi bir PDA iyi bir navigasyon cihazının iki katı pahalı olsa bile bir yıl sonra maliyet karşılaştırıldığında çok çok büyük bir fark çıkacaktır ortaya.
Bir not, düşüncelerimin tamamı kişisel kullanım içindir. Profesyonel olarak navigasyon cihazı kullanacaklar veya sabahtan akşama kadar bilmediği yollarda gezerek iş yapanları ve işleri için navigasyon kullananlar bu söylediklerimin dışında tutulmalı.

Arkadaşlar Motorola MOTO Q + Navturk Navigasyon Paketi 799 ytl.tek başına paket 249 ytl.sizce bu cihazı tercih etmek mantıklı bir davranış olur mu? kullanan veya bilenler fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Geri