iyi bitane 2. nesil cep telefonu işinizi görür
en yenisinden nokia N95 mesela
N95 in gps alıcsı çok berbat araç içinde sürekli kesiliyo... çok başarısız
3. nesil dicektin sanırım
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
iyi bitane 2. nesil cep telefonu işinizi görür
en yenisinden nokia N95 mesela
N95 in gps alıcsı çok berbat araç içinde sürekli kesiliyo... çok başarısız
3. nesil dicektin sanırım
1. olarak pda ve navigasyon aletleri ayrı seyler deil zaten piyasada sizin satın aldıgınız sadece navigasyon yapıo diye sandıgınız aletlerde birer pda dırama onlar windows mobile kullanmaz win ce denen surmunu kullanır o yuzden bunların genel adı pna dır ve istendiğinde kilitleri kırılarak normal win ce gibi kullanılabilir. Şu an benimde kullandıgım alet dahili gps i olan bi alet.Katılıyorum sana kardeş!!!
Arkadaşlar yapmayın etmeyin!! NAvigasyon cihazı ayrı PDA ayrı nolursunuz!! Alıcıları iyi değil okadar!! Ayrıca PDA lar (Yani nesiller değil, onlarda çok pahalı) genelde yaya kullanım için üretilmiş aletler.. Araçta çok verimli değil!! Tünele girince kesiliyor!! Arkadaşımda var HP birine sattı 400 YTL ye alan çocuğa yazık!
Bu cihazların içindeki yazılımları bilemem, yazılım da çok önemli ama cep telefonu yazılımlarından fazla bi performans beklememek lazım!! Kaldı ki arkadaşın birisi Ankaradaki kuğulu park kavşağını gösteriyor diyo tamam da GPS ler yolun anlık durumunu bşile veriyor! o cihazla değil Yazılımla ilgili birşey!!!:good:
1. olarak pda ve navigasyon aletleri ayrı seyler deil zaten piyasada sizin satın aldıgınız sadece navigasyon yapıo diye sandıgınız aletlerde birer pda dırama onlar windows mobile kullanmaz win ce denen surmunu kullanır o yuzden bunların genel adı pna dır ve istendiğinde kilitleri kırılarak normal win ce gibi kullanılabilir. Şu an benimde kullandıgım alet dahili gps i olan bi alet.
2. olarak normal bir pda ve ona bluetooth özellikli bir gps mouse la çok ta kaliteli ve guzel şekilde navigasyon yapılabilir çünkü gps mauseların çogunda artık sirfstar III chipseti kullanılıyor ve şuan için en iyi çipset bu butun kaliteli dediğimiz gps yapan aletler bunu kullanır.
3. olarak genelde yaya kullanımı için üretilmiş aletler demek çok yanlış çunku zaten yüzde 90 butun gps aletlerinde yaya modu araç modu ayrı olarak bulunur va alet ona gore navigasyon yapar.
4. olara sana burda katılıyorum cep telefonundan navigasyon yapılmaz yapılsada guzel olmaz hem yazılım bakımından hem ekran bakımından hem sarj suresi bakımından diğer aletlere gore çok geride su anda(pda telefonlar hariç)
5. olarak kugulu park kavşağı bile var diyen benim ve ben onu size önerdiğim navigasyon yazılımının nekadar guncel oldugunu örnek vererek anlatmak istedim ayrıca yazılım gps in herseyidir yazılım olmadan gps hiç bir işe yaramaz.
6. olarak "gpsler anlık durumu bile veriyor o cihazla ilgili değil yazılımla ilgili birsey" demişsin ama tam tersine bu en başta cihazdaki TMC özelliği olup olmamasına baglı bundan sonrada o ulkede bu özelliği aktif halde kullanabilcek alt yapı ve tmc yayını varmı ona baglı en son olarakta kullandığın yazılımın tmc yayınını destekleyip desteklemediğine bağlı. Ama şu anda turkiyede boyle bi olay yok ve satılan navigasyon aletlerinin yüzde 90 ında TMC alıcısı yok garmin in birkaç pahalı modeli hariç.
kısaca burda bilgi verdim yinede sana ters gelen seyler varsa sende ankaradasın galiba uygun oldugumuz bi gun veye bundan sonraki buluşmada inşallah bi mani çıkmazda gelebilirsem sana pdadan nekadar kaliteli ve programlar uzerinde istediğin herseyi yaparak kendine ozel bi navigasyon yapılabildiğini sana somut olarak gosteririm saygılar...
pda ya bluetooth vasitasi ile baglanabilen gps modullerinin icerisindeki alici unite ve yazilim ile diger gps cihazlarinin icerisindikiler tahminimce aynidir... bir pda nin islemcisi ve de bilgisayar programi olarak kapasitesinin daha fazla oldugunu dusunuyor ve de bir hp pda kullanicisi olarak piyasa da satilan bircok gps cihazinin ekranindan daha buyuk bir ekrana sahip oldugunu da soyleyebilirim... anten boyutu gibi bir faktoru de ortaya atmak bana komik geldi... eski uydu telefonlari ile yenileri arasinda ki farklari goren birisi iseniz anten boyutunun da cok muhim olmadigini ve de sinyal kalitesini sadece alici antenini buyuterek degil vericinin sinyal yayma kalitesini ve de vericinin gonderdigi verinin islem boyutunu degistirerek de arttirabileceginizi unutmayin... gelen sinyal oyle bir cubuk vasitasi ile toplanmiyor... cihazlarimiz da kedinin fare pesinde kostugu gibi sinyal pesinde kosmuyor... her yer elektromanyetik dalga dolu zaten onemli olan uydunun gorebildigi alandir... gps modulu+pda+yazilim ile daha da saglikli navigasyon yapilabilecegine inaniyorum... bu ayni bilgisayara uydu icin dvb kart takarak hem tv izlemek hem de ayni anda exel de calismak gibi birsey...
pda ya bluetooth vasitasi ile baglanabilen gps modullerinin icerisindeki alici unite ve yazilim ile diger gps cihazlarinin icerisindikiler tahminimce aynidir... bir pda nin islemcisi ve de bilgisayar programi olarak kapasitesinin daha fazla oldugunu dusunuyor ve de bir hp pda kullanicisi olarak piyasa da satilan bircok gps cihazinin ekranindan daha buyuk bir ekrana sahip oldugunu da soyleyebilirim... anten boyutu gibi bir faktoru de ortaya atmak bana komik geldi... eski uydu telefonlari ile yenileri arasinda ki farklari goren birisi iseniz anten boyutunun da cok muhim olmadigini ve de sinyal kalitesini sadece alici antenini buyuterek degil vericinin sinyal yayma kalitesini ve de vericinin gonderdigi verinin islem boyutunu degistirerek de arttirabileceginizi unutmayin... gelen sinyal oyle bir cubuk vasitasi ile toplanmiyor... cihazlarimiz da kedinin fare pesinde kostugu gibi sinyal pesinde kosmuyor... her yer elektromanyetik dalga dolu zaten onemli olan uydunun gorebildigi alandir... gps modulu+pda+yazilim ile daha da saglikli navigasyon yapilabilecegine inaniyorum... bu ayni bilgisayara uydu icin dvb kart takarak hem tv izlemek hem de ayni anda exel de calismak gibi birsey...