opelim yağ yakıyormuş:(((

İyi günler Bursada tavsiye edebileceğiniz iyi bir usta var mı....

arkadaşım bence sen teknik servis bölümündeki sayfaları tek tek gez veya op lara sor ok.

selam yağ yakma sorunu ile ilgili bendede sıkıntı olmuştu yağı kendim alıp koydurmuştum,1 hafta sonra tesadüfen yağ cubuğuna baktığımda yağ cok azalmıştı daha sonra kaliteli yağ ile değiştirildi ve motorsilk bor katkı maddesi konuldu 4500km oldu hiç bir sıkıntı yok mutemelen sizinde yağın kalitesi ile ilgili olabilir birde mutlaka bor katkı maddesi kullanın cok faydası oluyor gerçekten,bu benim başımdan geçen tecrübe tabiki konunun uzmanları ile görüşün saygılarımla

selam yağ yakma sorunu ile ilgili bendede sıkıntı olmuştu yağı kendim alıp koydurmuştum,1 hafta sonra tesadüfen yağ cubuğuna baktığımda yağ cok azalmıştı daha sonra kaliteli yağ ile değiştirildi ve motorsilk bor katkı maddesi konuldu 4500km oldu hiç bir sıkıntı yok mutemelen sizinde yağın kalitesi ile ilgili olabilir birde mutlaka bor katkı maddesi kullanın cok faydası oluyor gerçekten,bu benim başımdan geçen tecrübe tabiki konunun uzmanları ile görüşün saygılarımla

sağol kardeş. ustamda aynı senin söylediğini söyledi. en yakın zamanda deniyeceğim..

arkadaşlar opel team bostancı servisde egr valfini sıfır orjinal aldık. taktık. sağolsun mustafa ustam ilgilendi baya. fakat sorun yine aynen devam etti. tekrar gittim bu sefer sanırım Ali usta el attı olaya. oda beyne program yükledi tekrar. egsozla ilgili bir sorun buldu. düzelttim dedi sorunu. doğru baya bi tecrübe esnasında gezdik arabayla. dur kalk yaptık. yüksek devirde sürdük. gazla yol aldık. benzinle yol aldık. yok bişey. Allaha şükür sorun bitti dedim bende. Ustama bir daha olursa gelirim dedim. 2 saat sonra yine aynen stop olayına devam. tekrar gidicez yani servise. Artık kafayı sıyırıcam. Varmı fikri olan arkadaşlar...Hata kaydıda yok beyinde.Napıcam şaşırdım valla...

arkadaşlar bu katalizör ben arabayı aldığımda boşaltıldı denmişti. boşaltıldıysa tekrar dan kurum bağlayıp dolan bir şeymi bu katalizör.. bundan olabilirmi.???

Selamlar.
Aracım 2001 model 1,6 vectra B elegance. otomatik şanzuman

Arkadaşlar aracım 203.000 km'de. stop etme sorunuyla ilgili derdimi Egr valfini ve gaz kelebeğini temizleterek hallettim sanırım. sanırım diyorum çünki bi 30 km falan yol yaptım daha (köprü trafiğine girdim. yavaşlarken stop ederdi genelde) sorunum hallolmuştu. araç stop etmedi. durmaya yakın titreme vardı araçta, o sorunda bitti. ama egr valfini temizlerken usta araca epey bi gaz verdiği esnada egr valfinin olduğu yerden siyah dumanlar çıktı. ayrıca eksozdanda mavi duman attı. Mavi duman atınca usta araç baya bi yağ yakıyor dedi. Sekman attırman gerekir fiyatı 3.000 tl dedi. Peki benim sorum şu; şimdiye kadar aracım hiç mavi duman atmazdı. tamam yağ eksiltme var ama anladığım kadarıyla motor alt contadan.çünki karter de yağ kalıntıları var.Üst contayı değiştirmiştim. Bu mavi dumanla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. vede 3000 tl fiyat normalmidir sizce. Saygılar...
egr zaten zararlı pis eksoz gazı vede yanmamış yağ buharı benzin gibi yakıtın geri dönüşümü ile ilgili bir ekolojik sistem , burdaki olay tamamen normal internetten hiç okumadınmı egr problemi vs. diye motorun tekrar yanma tahliye kanalı diyebiliriz . Yani egr den duman buhar gelmesi benzin kokması yağ kokması tamamen normal hiç bir anormal durum yok . Kaldıki her opel toleranslar dahilinde yağ eksiltir . Korkacak bişeyin yok bence .3,000 tl vermek için aracın iyice çekişten düşer eksozdan masmavi dumanlar gelir 200-250 km gidersin yağ kalmaz aracında işte o zaman motor istiyor denir . 3000 tl ye motor yaptıran çok arkadaşım var hemde bütün parçaları yenileterek . Çöpe atacak 3000 Tl paran varsa bilemem :)
Saygılarımla ...

Geri