opelim yağ yakıyormuş:(((

bende buna uyuz oluyorum bu istanbul içinde ustalar iyicene fahiş iş yapmaya başladılar birde arabadan anlamıyorsan mahvoldun 3 liralık işe bırak 10 lirayı 30 lira istiyorlar bir turbo temizletmeye bakımına adam bizden 500tl istedi sen ne yapıyorsun ya dedik iyimisin alkol falan mı aldın dedik kafanmı güzel ne 500 tl si abi yok turbonun içindeki contası yağlaması ıvırı zıvırı aldık arabayı çıkdık başka usutada 150 tl ye komple bakımını yaptırdık hani zor bir şey olsa içim yanmıycak turbo ayen beyan ortada çıkartıp bir temizlik bakım yapıp belki içinde eskimiş bi şeyler varsa değiştirip takıcak.. kliamaya gaz doldurucaz adam 200tl istedi bırak dedik yapma başka yerde arkadaş doldumuş çeyrek fiyatına..

istanbulda açıkca söylüyorum namuslu helal iş yapan usta sayısı çok azaldı.. yokmu gene var ama bulmak lazım işde.. araba çok var adamların gözü tok nede olsa bir araba gelir diyorlar umursamıyorlar..
aynen kardeşim aynen benim motoru yapan rektefiyecinin bir alt rırasında ondan önceki dükkana komple blogu götürdüm geldi baktı attı tuttu sırf işçiliğe 1200 TL isterim dedi bu da esnaf benim motoru yaptırdığım da esnaf biri cücük kadar dükkan biri gemi motoru dahi yapan işin ehli dükkan gel de küfretme ...

tşk ederim... çok ii olur... telefonunu yazarsan sevinirim. saygılar...
rica ederim bu vesile ile bizi kazıklayanları,haksız kazanç sağlayanları da deşifre etmiş,işini adam gibi yapana ekmek sağlamış oluyoruz bu adamlarla konusun size fiyat versinler bakalım ne diyecekler bunlar işinde çok iyi nerden biliyorum dayımın da tokatta kamyon, otobüs işleriile ağırlıklı rektefiye dükkanı var ...dayım bana 500 e kadar yaptır fazla isterlerse bloğu bana gönder dedi ...bu adamlar tanıdığım değil ama adam gibi ustalar...blogumu komple verdim kapak taşladılar,malzeme kendilerinden gömlek çaktılar,malzeme kendilerinden gayt caktılar ,krankı kontrol ettiler ,gerekirse taşlayacaklardı bu da paraya dahil ,ana ve kol yatakları taktılar,segman attılar,piston ve kolların montajını yaptılar kısaca motoru birleştirip verdiler 500 TL istediler 450 verdim helalleştim...
http://www.ustunismotor.com/

rica ederim bu vesile ile bizi kazıklayanları,haksız kazanç sağlayanları da deşifre etmiş,işini adam gibi yapana ekmek sağlamış oluyoruz bu adamlarla konusun size fiyat versinler bakalım ne diyecekler bunlar işinde çok iyi nerden biliyorum dayımın da tokatta kamyon, otobüs işleriile ağırlıklı rektefiye dükkanı var ...dayım bana 500 e kadar yaptır fazla isterlerse bloğu bana gönder dedi ...bu adamlar tanıdığım değil ama adam gibi ustalar...blogumu komple verdim kapak taşladılar,malzeme kendilerinden gömlek çaktılar,malzeme kendilerinden gayt caktılar ,krankı kontrol ettiler ,gerekirse taşlayacaklardı bu da paraya dahil ,ana ve kol yatakları taktılar,segman attılar,piston ve kolların montajını yaptılar kısaca motoru birleştirip verdiler 500 TL istediler 450 verdim helalleştim...
http://www.ustunismotor.com/

kardeş verdiğin bilgiler içimi ferahlattı. Allah senden razı olsun. ufkumu açtın bu konuda. çok tşk...
Nakliyesiydi motor montajı falan. zannediyorum 1250-1750 tl arası motoru sıfır hale getirtebilicez.
Arabamı gerçekten çok severek kullanıyorum. Bıkacağımıda zannetmiyorum. Yeni kasa opellere bakıyorum ama en çok vectra b kasa hoşuma gidiyor. o yüzden arabamdan vazgeçemiyorum. tekrar sağol.

Son düzenleme:
arkadaşlar aracım stop etmeye devam ediyor... Fikri olan varmı acaba..

konuyu en başından ele alırsam durum şundan ibaret.

İlk bu stop etme olayını yaşamadan önce araçta bazen gaz yememe benzeterek söylersek öksürme vardı. Daha sonraları araç stop etmeye başladı. Özellikle durmaya yakın öksürmeye başlayıp stop ederdi. Bir keresinde de yavaşlamaya yakın kendi kendine gaz vermişti. Devir bi 2000 bi 3000 oluyordu. Tabi ben bütün bu sorunların cevabını siteden araştırmamın sonucunda sorunun egr valfi ve gaz kelebeğinde olduğuna karar verdim. Gaz kelebeği ve egr valfini temizlettim. yaklaşık 50-60 km yapıncaya kadar durum iyiydi. Bugün ise stop etme olayı aynı şekilde devam.:( ediyor. ve bu olay benzindede olsa gazdada olsa aynı şekilde sürüyor. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
arkadaşlar aracım stop etmeye devam ediyor... Fikri olan varmı acaba..

konuyu en başından ele alırsam durum şundan ibaret.

İlk bu stop etme olayını yaşamadan önce araçta bazen gaz yememe benzeterek söylersek öksürme vardı. Daha sonraları araç stop etmeye başladı. Özellikle durmaya yakın öksürmeye başlayıp stop ederdi. Bir keresinde de yavaşlamaya yakın kendi kendine gaz vermişti. Devir bi 2000 bi 3000 oluyordu. Tabi ben bütün bu sorunların cevabını siteden araştırmamın sonucunda sorunun egr valfi ve gaz kelebeğinde olduğuna karar verdim. Gaz kelebeği ve egr valfini temizlettim. yaklaşık 50-60 km yapıncaya kadar durum iyiydi. Bugün ise stop etme olayı aynı şekilde devam.:( ediyor. ve bu olay benzindede olsa gazdada olsa aynı şekilde sürüyor. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

arkadaşlar Biraz araştırmadan sonra bütün bunlar rölanti ayarlayıcısından da olabilir diye düşünüyorum.

aynen .....

arkadaşlar şöyle bir durumda var onuda ekliym dedim. Araç stop etmeye yakın yani öksürürken gaz vermeye yetişemezsem önce sadece akü ve yağ lambası yanıyor stop etmeye yakın. yani ben vites N ye alıp gaz verince kendini topluyor stop etmeden. ama stop etmeye yakın akü ve yağ lambası ha yandı ha yanacak şeklinde oluyor. Başka bir ışık yanmıyor bu esnada. Stop edince malum bütün ışıklar yanıyor yarım kontaktaki gibi. Ayrıca ekranda hiçbir hata kodu veya başka birşey de çıkmıyor. Ekranda anormal bir durum göstermiyor yani. Varmı yorumu olan.Şimdi tam emin olabilirmiyiz rölanti ayarlayıcının arızalı olduğundan. Bu rölanti ayarlayıcısı arızalıysa ekranda göstermezmi; kod hatası falan vermezmi. Kafam karıştı.

Son düzenleme:
Ensar 3000 diyen adamı bi defa unut adımını atma.her kalemde geçirir o adamlar eksik işe yüksek rakam

rolanti ayarlayıcı sizin b lerde ucuz sanırım içini balata spreyiyle temizlesen iyi olur

vakum hortumları çıkmış da olabilir stop ettirir rölantide titretir.

yag yakma konusunu sen takip et..eger fazla eksilme varsa motorsilk veya molislip gibi kaliteli vizkozite arttırıcılarla bir şansını dene..

şu haliyle arabanın silindir basınçlarını olctur bakalım kaç çıkacak ama duzgun yere gıt

yanlız tamırcının tutumu cok zoruma gitti en basitinden sibop lastıklerınden bile kaçırır ki max 500 600 e hallolur...Ezbere reçete yazan tamırcıye gıtmeyın..katiyen gitme

Ensar 3000 diyen adamı bi defa unut adımını atma.her kalemde geçirir o adamlar eksik işe yüksek rakam

rolanti ayarlayıcı sizin b lerde ucuz sanırım içini balata spreyiyle temizlesen iyi olur

vakum hortumları çıkmış da olabilir stop ettirir rölantide titretir.

yag yakma konusunu sen takip et..eger fazla eksilme varsa motorsilk veya molislip gibi kaliteli vizkozite arttırıcılarla bir şansını dene..

şu haliyle arabanın silindir basınçlarını olctur bakalım kaç çıkacak ama duzgun yere gıt

yanlız tamırcının tutumu cok zoruma gitti en basitinden sibop lastıklerınden bile kaçırır ki max 500 600 e hallolur...Ezbere reçete yazan tamırcıye gıtmeyın..katiyen gitme

eyvallah. tşk. en kısa zamanda vakum hortumlarını kontrol edicem. rölanti ayarlayıcıyıda bi temizleyeyim.. inş dediğin gibidir...sağol

istanbuldaysan, forum sponsorlarından Opel Team Bostancı'yı tavsiye ederim.
Mustafa ve Ali usta 10 numara iş yapar, ama çıraklarına dikkat
Eleman benim arabaya fazla yağ koymuştu en son :D

Geri