Opel Zafira Kulübü

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ayrıca şu detayı da ekleyeyim: Günümüzde pek çok kişi Zafira A ve B'ye(olmayanlar) hız sabitleyici taktırıyor. Hatta bu işi şahsi olarak yapan bazı kişiler de gördüm. Biz de 2014'te Zafira A'ya hız sabitleyici taktırmıştık. Tabii o zamanlar bırakın taktırmayı hız sabitleyicinin kendisi yeni yeni araçlarda yaygınlaşmaya başladığı için neredeyse kimse anlamıyordu. Biz de gidip Özkaymak yetkili serviste taktırmıştık. Hatırlıyorum da önce motor koduna bakmışlardı( bazı motorlarda ekstra modül gerekiyordu, neyseki bizim için gerekmemişti). Parça siparişini verdikten sonra 2 hafta içinde gelmişti parça. O zaman 308 TL'ye mal olmuştu. Günümüzde ise otonom sürüşün konuşulduğunu düşünürsek 10 yıldaki gelişme baya fazla otobillerdeki teknolojide. Ama her şey o kadar çok ortak parça kullanımı ve maliyet kaygısına döndü ki(özellikle 2020 sonrası) şu an pek çok aracı görünce eskiden hissettiğim heyecanı hissetmiyorum.
 
Ahha.. ...MPV sevdalısı bir grup üyesi bulduk. Valla tebrik ediyorum. Sn. Ebolat05, bu yaşta bu araştırma, tecrübe ve net ifade.....:oops: Bravo doğrusu. Türkçe hocanı da tebrik ederim bu arada..(y)
 
Son düzenleme:
Ben de MPV hayranıyım.. Hemen hemen tüm araçların MPV ve Uzun Van tiplerini bilirim. Bir aralar Chrysler veya Dodge van almayı bile düşündüm. Çok araştırdım. Ama motor hacmi ve parça pahalılığı ile vaz geçtim. 2007 Dodge Caliber 2.0 CRD ye 7 yıl bindim. 140 HP lik güçlü ve dikkat çekici araçtı. Bir alırken sevindim, bir de satarken...(Amerikan arabaları için espri yaparlar ya, bir alırken sevinirmiş insan bir de yılıp satıp kurtulurken.:D)
 
Ben bir daha araç alırsam Opel zafira 1.9 CDTI almam hangi ustaya gitsem bakmıyor Tekirdağda
 
2006 model 1.9 cdti Zafira otomatik vites araç sahibiyim.

Vites kolunu D'den M'ye aldığımda ekranda hiçbir değişiklik olmuyor, vites D de kalıyor. Bu şekilde çalışmasında, yürümesinde hiçbir sorun yok, bu sebeple şanzımanla alakalı bir sorun değildir diye ümit ediyorum.

Vites kolunun sol tarafındaki harflerin aydınlatmaları bazen hiç yanmıyor, bazen aracı çalıştırmadan önce normal bir şekilde vites kolunun konumuna göre sırasıyla yani tam da olması gerektiği gibi yanıyor ama aracı çalıştırdığım anda sönüyor. Aydınlatmalar normal göründüğünde vites kolunu M'ye alınca ekranda da M1 yazıyor taa ki aracı çalıştırıncaya kadar. Çalışınca yine aydınlatmalar sönüyor ve M'ye yine geçmiyor.

Umarım izah edebilmişimdir. Aynı sorunu yaşayan, çözebilen veya fikir sahibi olan varsa tecrübe ve bilgilerinizi paylaşmanızı dört gözle bekliyorum.
 
Geri
Üst