opel vectra motor çalıştırma sorunu

opelvectra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar opelimi sabahları çalıştırırken motorda bi tekleme ve motorda sarsıntı meydana geliyor. araç bi kere çalıştıktan sonra aynı sorunu tekrarlamıyor sadece sabahları ilk çalışmada yapıyor. birde araç 80km/h hızda giderken uzun bi süre gaza basmadıktan sonra gaza bastığımda araç bi kaç sn tekliyo sonra düzeliyor. bunun dışında herhangi bir sorun yok sebebi n olabilir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

merhaba arkadaşlar opelimi sabahları çalıştırırken motorda bi tekleme ve motorda sarsıntı meydana geliyor. araç bi kere çalıştıktan sonra aynı sorunu tekrarlamıyor sadece sabahları ilk çalışmada yapıyor. birde araç 80km/h hızda giderken uzun bi süre gaza basmadıktan sonra gaza bastığımda araç bi kaç sn tekliyo sonra düzeliyor. bunun dışında herhangi bir sorun yok sebebi n olabilir aracımda sıralı lpg sistemi bulunmaktadır... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

yardım edecek kimse yok mu araçta sıralı lpg sistemi wardır

tek cevap = rolanti düzenleyici bu kadar. bende de var benim ki bazen hiç çalısmıyor gidip tıklıyorum bi kaç kere canavar oluyor. ga yememe sorunu da tüp kendini rolantiye alıyor birden basınca basınçveremiyor

yenisini almak istersen sen bilirsin ama çözümü var. söktür güvendiğin güzel bir ustaya bi güzel tinere ya da kezzap a yatırsın ( kezzapı denemedik ama sen gine tinerde yatırt) şöyle 2-3 saat yatsın sonra havayla bi güzel temizlesin toplasın yerine taksın. canavar olur 2-3 ay tık demez. ama söküp taktıktan sonra bilgisayara resetlet arabayı çünkü rolanti düzenleyiciyi söküp takınca 18 tanımsız arıza kodu çıkartıp arıza lambası yaktırıyor. usta ne alır bilmiyorum ama bilgisayara sokup aracı resetletmek 10 lira filan tutar.

80le giderken deviri 1800'ün üzerinde tutuyor msun? tork'un altında gaza basarsan o sorunu yapar!

meraba, aynı sorun yada çoook benzeri diyim, bizim araçta da vardı.sabahları sarsıntılı çalışma oluyodu ve araba uzun süre çalışmayınca(1gün falan) çalıştırınca titriyodu.bi süre sonrada geç çalışmaya başladı.ara gazlarda titreme yapıyordu.sadede gelelim,gittim önce bobin değişti,sonra sıcaklık sensörü olay tamamen düzeldi.sıcaklık sensörü pahalı bişey değil ama bobin biraz var...kolay gelsin.ama sen bide rolanti ayarlayıcıyı temizlet ve buji kablolarını da bi ölçtür...

muratgunes,gslibugra,aReSsS sağolun arkadaşlar dediğiniz gibi bujilere ve buji kablolarına baktırttım ve sorunun buji kablolarında olduğu anlaşiıldı 1 numaralı buji kablosu kopmuş ve araç ondan teklemeler yapıyormuş kablolar değişti ve şimdi hiç bir sorun kalmadı. bişey daha sormak istiyorum tamirciye sormayı unuttum 1 numaralı buji kablosu arzalı olduğundan tam olarak ateşleme yapmıyor ateşleme yapmadığı için araç bir piston eksik mi çalışmış oluyor ve bunun aracın çekişini etkileme de bir sebeb olabilir mi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

piston eksik mi çalışıyo bilmiyorum ama ateşleme yapmadığı doğru.bobin değiştirmeden önce ben de kabloları değiştirdim.düzeldi ...yani kablo yeni olduğu için ateşleme daha ii oldu ve yola devam ettim.sonra bi süre gittim ve sorun yine oldu.gaza hızlı bastığımda sarsıntı olup düzeliyodu.geri döndüm ve eski kabloları takıp bobini değiştirdim...düzeldi herşey...ama senin kablodanmış.bu arada orjinal mi aldın.fiyatı ne kadfar?ben de değiştirmeye niyetliyimde...

muratgunes,gslibugra,aReSsS sağolun arkadaşlar dediğiniz gibi bujilere ve buji kablolarına baktırttım ve sorunun buji kablolarında olduğu anlaşiıldı 1 numaralı buji kablosu kopmuş ve araç ondan teklemeler yapıyormuş kablolar değişti ve şimdi hiç bir sorun kalmadı. bişey daha sormak istiyorum tamirciye sormayı unuttum 1 numaralı buji kablosu arzalı olduğundan tam olarak ateşleme yapmıyor ateşleme yapmadığı için araç bir piston eksik mi çalışmış oluyor ve bunun aracın çekişini etkileme de bir sebeb olabilir mi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

piston eksik mi çalışıyo bilmiyorum ama ateşleme yapmadığı doğru.bobin değiştirmeden önce ben de kabloları değiştirdim.düzeldi ...yani kablo yeni olduğu için ateşleme daha ii oldu ve yola devam ettim.sonra bi süre gittim ve sorun yine oldu.gaza hızlı bastığımda sarsıntı olup düzeliyodu.geri döndüm ve eski kabloları takıp bobini değiştirdim...düzeldi herşey...ama senin kablodanmış.bu arada orjinal mi aldın.fiyatı ne kadar?ben de değiştirmeye niyetliyimde...

Son düzenleme:
Geri