Aracı park ederken vitesi geriye taktıgınızda tak diye ses geliyorsa şanzuman revizyon isteyebilir (uzaktan teşhis koymak yanlış olabilir ama bu ses zamanla artıyor, en sonunda şanzumanın geri vites taşıyıcıları yenileniyor, iyi bir ustaya denk gelirseniz ucuza halledersiniz).
S lambası ne zaman yanıyor, onu da takip etmenizde fayda var (mesela motorun sıcak veya soğuk olmasi bu durumu etkiliyormu? Soğuk motor, dolayısı ile soguk şanzuman demektir ki şanzumandaki yağın ısınması motordan daha fazla zaman alır). Mesela benim aracımda benzer bir durum var. Motor soğukken, özellikle soguk ve yağışlı havalarda yola ilk çıktığımda (şanzuman yağı ısınana kadar) gaza fazla yüklenirsem (her viteste) o meşhur "S" lambası yanıp yanıp söner(bu durumda iken arac hızlanmakta zorlanıyor). Arac ısındıktan sonra aracı stop edip yeniden calıştırdığımda sorun ortadan kalkıyor araba eskisi gibi performans sunuyor. Bir iki yerle görüştüm akıllı uslu bir teşhis koyamadıkları için arabayı bu şekilde kullanıyoruz, eşim de ben de bu duruma alıştık, araç soğukken gaza fazla yüklenmiyoruz. Bence bu durum (benim aracımdaki) mekanik bir arıza değil, ya yağ kalın geliyor ya da Nadir'in dediği gibi kirlenen bir yer var.