opel bir kere hararet yaptımı

mehmet_54

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar opel birkere hararet yapıp kırmızıya dayandımı motoru yemiş olurmu böyle birşey duydum bilgisi olanlar yada aracı hararet yapıp daha sonra herhangibi sıkıntı yaşayan arkadaşlar varmı...

opelin motoru kadar sağlam motor bence yok 1 defa hararet ile motor yemez silindir kapak contası yakabilir oda çok uzun süre kırmızıya dayandığında kullanılırsa

opelin motoru kadar sağlam motor bence yok 1 defa hararet ile motor yemez silindir kapak contası yakabilir oda çok uzun süre kırmızıya dayandığında kullanılırsa

teşekkür ederim verdiğin bilgi için, içim rahatladı böyle hassas bi motor düşünemiyordum içim sıkılmıştı açıkçası çünkü bu ilk opel tecrübem benim:):)

vectra-a da aynısı olmustu fan açmamıştı 30 dk sonra fark ettik ve hiçbirşey olmadı

Ustamız söylemiş söyleyeceğini. Katılıyorum.

opel harareti sever kolay kolayda conta yakmaz yada silindirler şişmez genede kontrol ettir ama muhtemel devam diyecekler :):)

Aman dikkat diyelim! Maazallah motor havale geçirir :-)

Test edildi onaylandı

Benim dizelin sizdeki benzinli motorla alakası yok tabi ama ben hararet ibresine kırmızıyı geçirip sağdaki takoza dayadığımı hatırlıyorum (3-4 dakikada bu şekilde yüklü arabayla yokuş çıkmak zorunda kalmıştım). Dizel hararete daha da hassas olmasına rağmen sonradan başka bir nedenle motor açıldığında kol yatakları segmanlar vs pırıl pırıl çıkmıştı.

corsa hararet

benm de 98 model opel corsa 1.4 swingim var klimasız üstelik 1 senedir kullanıyorum ve hararet sorunundan muzdaribim arkadaşlar bunun bir çaresi yok araç 200 binde idi aldığımda 217 bin oldu şimdi fan 95 de başlıyor çalışmaya çok yavaş çalışıyor ve araba boşta çalışsa bile soğutmaya yetmiyor, aldığımdan beri birkaç kere yolda kaldım hararet sorunu yüzünden birkaç ayda bir bişeylerini değiştiriyorum şimdiye kadar fan muşurunu, radyatörünü,üst kapak contasını, en son da termostatını değiştirdim baktım değişen bişey yok ben de böyle kabullendm aracımı 1 buçuk sene daha kullanıp az kullanılmış ya da sıfır bi araba almak için elden çıkaracam, ne yazık ki bugün de radyatör hortumu delindi su boşalttığı için benzinciye çektim orda bıraktım getiremedim :( üzücü çok üzücü bir bayan için sürekli yolda kalmakkkkkk
bu arada rampalarda yokuş çıkarken biraz bağırtmak zorunda kalıyorum yine hararet kırmızıya geliyor eskiden korkuyordum ama artık çok da takmıyorum ne yazık ki çaresi yok bunun

Öncelikle bu delinme olayından sonra sakın aracınıza kırmızı antifiriz koymayın aracınız 2001 model öncesi termostat değişimi sonrasında kırmızı konduysa bu yüzden boru delinmiş olabilir devamıda gelir

Aracınızın fabrikadan böyle bir hatayla çıkması imkansız araç eski olduğu için ya devirdaimde pervane kalmamıştır yada radyatör tıkanmış, yan sanayiyle değişmiştir

1-devirdaimi kontrol ettirin
2-radyatörünüz orj mi değilse GM marka orj taktırın orjsede şişleterek temizletin
3-soğutma modülü denen elktronik parçada sıkntı olabilir (düşük ihtimal)

çözüm mü yok yolda kalmaktan iyidir en kötü gidip klima için fan alın taktırın direk kontağa bağlatın araç çalışırken sürekli çalışssın normal fandan çok daha kuvvetli benim aracımda klima çalışırken hararet yükselmek bilmiyor...

benm de 98 model opel corsa 1.4 swingim var klimasız üstelik 1 senedir kullanıyorum ve hararet sorunundan muzdaribim arkadaşlar bunun bir çaresi yok araç 200 binde idi aldığımda 217 bin oldu şimdi fan 95 de başlıyor çalışmaya çok yavaş çalışıyor ve araba boşta çalışsa bile soğutmaya yetmiyor, aldığımdan beri birkaç kere yolda kaldım hararet sorunu yüzünden birkaç ayda bir bişeylerini değiştiriyorum şimdiye kadar fan muşurunu, radyatörünü,üst kapak contasını, en son da termostatını değiştirdim baktım değişen bişey yok ben de böyle kabullendm aracımı 1 buçuk sene daha kullanıp az kullanılmış ya da sıfır bi araba almak için elden çıkaracam, ne yazık ki bugün de radyatör hortumu delindi su boşalttığı için benzinciye çektim orda bıraktım getiremedim :( üzücü çok üzücü bir bayan için sürekli yolda kalmakkkkkk
bu arada rampalarda yokuş çıkarken biraz bağırtmak zorunda kalıyorum yine hararet kırmızıya geliyor eskiden korkuyordum ama artık çok da takmıyorum ne yazık ki çaresi yok bunun

Son düzenleme:
Geri