geçen hafta kar yağışından dolayı (opel astra j cosmo 2013) aracımı 6 gün kadar kullanmadım.neysee akşam markete gideyim dedim araç çalışmadı akü boşalmış. opel servisinden yeni ayrılan bi arkadaşım olan osman ustayı aradım sağolsun üşenmedi geldi. kendi aracından kablolarla onun aküden araç çalıştı.sonra osman usta dediki eğer uzun süre kullanmayacaksan şöyle yap dedi. araç çalışır faziyetteyken, 4lü ikaz lambasına basacaz.dörtlüler çalışıyor artık, sonra da çalışan aracımızın kontak anahtarını sağa doğru tekrar çevirip 30 saniye kadar bekliyoruz ekranda bi yazı çıkıyor sistem of gibi tam hatırlamıyorum bu saatte. ve kapatıp gidiyoruz böyle olunca akü boşalmıyor dedi.tekrar kullanacağımız zamanda ayn işlemi tekrarlıyoruz. araç çalışır vaziyette tekrar ,4 lü ikaz lambalarını açıp anahtarı tekrar sağa çevirip 30 saniye bekleyip sistem on yazısı görünüyor .sizlerle paylaşmak istedim benim baya hoşuma gitti bu özellik. böylece uzun yaz tatilleri veya göreve gittiğim zaman aküyle ilgili bi sıkıntı olmayacak. önceden paylaşılmışsa kusura bakmayın.herkese iyi geceler.