opel astra H vites gecisindeki vuruntular

Bülent Yüksel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar

2007 opel astra h 1.3 cdti sahibiyim bir müddettir vites gecislerinde1- 2 - 3 bir vuruntu var,debriyaja basinca sanki birden birakiyor küt diye arac su an 110000 km civari sanzuman yagindan yapiyor olabilirmi yagda azalma eksilmeden yaglayamamak gibi, degistirsem bir faydasi olurmu,birde hareket ederken genelde geri giderken ilk kalkista bir uguldamali boguk bir ses geliyor, sorun ne olabilir?
yardimlarinizi bekliyorum

Bülent

oynak volan problemi olabir sanki o boşluk

oynak volan tamir olurmu yada gevseme durumumu var ondan yapiyor olabilirmi?

Pek tamir olacak bir şey degil direk baskı balata ile değişir muhtemelen

Pek tamir olacak bir şey degil direk baskı balata ile değişir muhtemelen
sabit volan dan falan bahsediliyor bazi internet sayafalarinda dogrumudur acaba? sorun cözülüyormus , cünkü simdilik cekis sorunu yok yani balata iyice bitmeye baslayinca degisim zamani yapayim hepsini diyorum simdi masraf etmeyeyim eger basima bir is acmayacaksa

Motor kulağında boşlukta olabilir,Tabi oda bir ihtimal

Motor kulağında boşlukta olabilir,Tabi oda bir ihtimal
özellikle 2-3 arasi vites gecislerinde debriyaja basinca sanki araba birden bosa cikmis gibi oluyor hafif sarsiliyor,ama onun disinda giderken herhangi bir ses yada sarsilma yok sadece vites degisikliginde oluyor, birde alakasi varmi bilmiyorum yeni lastik aldim yazlik continental sanirim biraz sert kötü yolda giderken lambur lumbur direksiyona yansiyor ama kisliklar varken böyle bir sorun yoktu yeni aldigim lastik hamurunun sert olmasindan olabilirmi continantel contact5 biraz sert hamurlu deniyor

bende de 2007 model 1.3cdti var. yeni aldım. bende de sizin bahsettiğiniz 1 nolu sorun yani; 1'den 2 ye 2'den 3'e geçerken ses ve sarsılma problemi var. servis volant, debriyaj baskı balata, bilya, ön motor takozu, akslar, arka motor kulağı(motoru ve şanzımanı şaseye bağlayan ortak kulak) değişti. problem aynen devam ediyor. servis ve birkaç yere sordum. adamlar problem yok sen sürmeyi, vites değiştirmeyi bilmiyorsun yapmıyorsun diyorlar.

Bence de bu bi sorun degil, onceki Chevrolet aracimda da oluyordu bazen, simdi Corsa'da da var. 1.viteste 2000devir altinda degistirirsem yapiyor onun ustunde yapmiyor. 2. Viteste falan baze yuksek devirde yapiyor ama cok yuksek devirli kullanmadigim icin tam bilemiyorum.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

ozann bey, Bülent bey konuyu açarken bir müddettir yazmış. yani anladığım önceden yoktu. belirli bir zaman sonra çıktı. ben arabayı 115.000 km'de aldım. alırken pek dikkat etmedim ama şu an çok rahatsız ediyor beni. bir de o kadar parça değişti gene aynı. bence bu bir sorun ama nedir? Bülent Bey, ne yaptı ki acaba._?

Geri