opel astra g yakıt dolum sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brathard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:)

Özkaymak ana servisine sokmakla birlikte 8 tanede özel servise gittim hiçbiri daha böyle birşeyle karşılaşmadıklarını hava landırmanın açık olduğunu söylediler :D işe üstten başlayıp depoya kadar gideceklerdi değiştirerek başka türlü olmaz dediler :) anlıyacagın iş mantık ve şansa kaldı ;) şimdi deponun girişindeki o kapalı lastik ne oluyor onu çözemedim yanlış bişi yapmayalım diye soruyorum işi hallettik derken sakata gelmeyelim :D tahminimce bensin çekmesinler diye yada araba sallanınca benzin dolaşmasın diye olabilir ama o parça hareketsizdi benzini koyunca ileri doğru açılmıyordu açılsa zaten anlamı da yok gibi :D neyse ustalar biliyodur :cool:

şansınız açık olsun ne diyim inşallah sorununuz çözülür.

ufff

Dostum sağolasın ama sorunum çözdüm ama yanlış bişi oldu gibi deponun ağzında bir lastik vardı onu yırttım ama onun ne olduğunu bilmiyorum parmağımla iteledim gitmedi çekincede gelmedi kargaburnuyla asıldım yırtıldı ama şu anda benzin girişi on numara oldu işte o yırttığım lastik parçası ne bilmiyorum ustam cliodada vardı ondan diyor :confused:

umarım önemli bir parça değildir. sorununuzun çözüldüğüne sevindim.

Usta kalitemiz mi dustu dersiniz ?
Araclardaki gelismelere ustalarimiz bilgi acisindan yetisemiyor demek ki..

Boru bir sekilde tikanmis sebeb bu imis anlasilan..

Cozum arayislarina ilk once at akli (yani ilkokul bilgisi) ile baslamak gerekiyor galiba. gerekirse orta okul, sonra lise olmaz ise universite bilgisini kullanmak ve denemek lazim...

big_891742253dl.webp

Resimde kırmızı ile işaretlediğim yerdeydi o lastik gibi cisim depo girişinden parmagı sokunca dokunabiliyordum ama hareket etmiyordu ileri ittim bişi olmadı geri de çekemeyince kargaburnuyla asıldık yırtıldı ortası gerisi halen orada :D birisi yakıt genleşme lastiği olabilir dedi diğeride yakıt filtresi olabilir ama telden olması gerekirdi dedi, dedilerle kendimizi kandırdık :D bu araba uzaydan mı geldi bilemiyorum ne tamir edilebiliyor nede arızası bulunabiliyor :rakir::rakir::rakir:

Ekli dosyayı görüntüle 13864

Resimde kırmızı ile işaretlediğim yerdeydi o lastik gibi cisim depo girişinden parmagı sokunca dokunabiliyordum ama hareket etmiyordu ileri ittim bişi olmadı geri de çekemeyince kargaburnuyla asıldık yırtıldı ortası gerisi halen orada :D birisi yakıt genleşme lastiği olabilir dedi diğeride yakıt filtresi olabilir ama telden olması gerekirdi dedi, dedilerle kendimizi kandırdık :D bu araba uzaydan mı geldi bilemiyorum ne tamir edilebiliyor nede arızası bulunabiliyor :rakir::rakir::rakir:

Cevap yokmu ustalar ?

Bilgi amaçlı yazıyorum belki başka birinin merakını giderir.
Ben hortumu deponun boğzağına takıldığında ve kelepçesi takıldığında esneme payını engeller o parça borunun ağız kısmı çökme yapmaz deponuzdaki sıvının benzin olduğu varsayılırsa gerekli bir parça aşırı sıkma sonucu boğaz eğilirse benzin kaçağı meydana gelir.

Geri