2 ay kadar önce aynı model aracın camını değiştim, naçizane bildiklerimi aktarayım.
Kaskoların kendi anlaşmalı oldukları cam servisleri oluyor. Sizi oraya yönlendirip kaskonuz bozulmadan (poliçeye göre değişibiliyor bu) ve fark ödemeden senede 1 sefer değişme sunuyorlar.
Ama yetkili servise giderseniz, yine poliçeye göre değişecek şekilde bir fark ödüyorsunuz. Orjinal GM camla, kaskonun karşıladığı camı belirli bir oranını. Aşağı yukarı 150-200 TL olabiliyor.
Tavsiyem, kesinlikle yetkilii servise gidin ve orjinal GM camla değişim yapın.
Çünkü bizim araçlarda da bulunan yağmur sensörü camın üzerine monteli ve bir jeli oluyor. Eğer düzgün sökülmezse veya takılmazsa yağmur sensöründe sorun yaşarsınız.
ORjinal camda, camın üzerindeki jelle beraber komple set geliyor ve direk takılıyor.
Ben taktırdıktan sonra İstanbul'da 2-3 gün süren karlı hava olmuştu. Araç kardan adam oldu, hiçbir sızıntı vs. olmadı sonrasında.
Zaten yetkili serviste yapılacak işlem garantili olacak. Sorun yaşarsanız, muhatabınız var.
Ne kadar fark çıkacağını öğrenmek için yetkili servisin hasar bölümüne gidin, onlar hesaplayın söylerler. Biraz da pazarlık yapın mutlaka.
Ben başka kaporta hasarı için bıraktığımda bunu da söyledim fiyat istedim. 280 lira çıkardılar, "oo çokmuş kalsın, cam kalsın diğelerini yapın" dedim.
Sonra bi daha aradılar o zaman 140 liraya yapalım dediler