opel astra 200 G motor suyu eksiltmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ob51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ob51

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.2000 madel astra Clasik (1.4) kullanıyorum.yaklaşık 3 aydır motor suyunda sürekli eksilme meydana geliyor.Servise götürdüğümde termostatının bozuk olduğunu ve değişmesi gerktiğini söyldiler.Değiştirmelerine rağmen sorun hala çözülmedi.bu konuda bilgisi olan arkdaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.şimdiden teşekkürler.

termostat kapağındanmı su kaçırıyorda termostatı değiştirtiriyorlar... devirdaim pompasını kontrol ettilermi ? radyatörü söküp kaçak testi yapılması gerek. Araca daha evvel hararet yaptırdınızmı peki... su genleşme kabına bakın su yağ karışımı varmı diye...motor sıcakken egsozdan yoğun beyaz duman atıyormu yada su damlatıyormu? yağ çubuğunu çekin kontrol edin yağ da su karışımı varmı diye çokmu sulu değilmi...

Son düzenleme:
araba 3 yıldır bende 3 ay öncesine kadar böyle bir olayla karşılamadım.kaputu bile çok nadir açrdım çünkü problem olmazdı.ilk eksilttiğinde motor su kabında hiç su kalmamıştı.ilave ederek servise götürdüm.Sevis ilk kontrollerden sonra iki ihtimal olabileceğini söylediler.1.si Motor suyunun motor yağına karışıp buharlaşarak egzozdan atılmış olabilceği,2.si ise termostatın bozuk olduğu.yağda birşey çıkmadı onlarda termostatı değiştirdiler.Motorun geneline ,aracın altına baktılar herhangibir kaçırma sızma göremediler.ne yapmamı önerirsiniz.

selam
1.termostat
2.radyator
3.devir daim pompası
4.silindir contasından olabilir
ki 4.bana olmuştu hepsini sırayla değiştirdiler :)

buğün servise götürüp tekrar kontrol ettireceğim çünkü su kabında şuanda hiç su kalmamış.Devirdaim pompasına ve radyatöre özellikle bakmalarını isteyeceğim.bunlardada sorun çıkmazsa geriye tek bir ihtimal kalıyor :motor silindir contası.Gelişmeleri yine burada paylaşacağım.

Geri